Σε περισσότερες από 3.500 προσαγωγές και 325 συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία σε ελέγχους που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, διατέθηκαν περίπου 5.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, 990 αστυνομικά οχήματα και έγιναν χιλιάδες έλεγχοι. Προσήχθησαν 3.583 από τους 6.865 αλλοδαπούς, που ελέγχθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν χιλιάδες κομμάτια λαθραίων εμπορευμάτων σε όλες τις κατηγορίες, από τσιγάρα μέχρι είδη ρουχισμού.

Επιπλέον, από τις αστυνομικές υπηρεσίες βεβαιώθηκαν συνολικά 673 παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα και συνελήφθησαν 325 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων ελέγχθηκαν έξι κτίρια. Οι επιχειρήσεις έγιναν από μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, του δήμου Αθηναίων, της περιφέρειας Αττικής, παρουσία εισαγγελέα.

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν 24 κλεμμένα οχήματα, κατασχέθηκαν 824,6 γρ. κάνναβης, 13,4 γρ. ηρωίνης, 0,6 γρ. κοκαΐνης, 624 ναρκωτικά χάπια, 3 όπλα και 139 κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 100 παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για τα ήθη και τα εκδιδόμενα άτομα σε υπαίθριους χώρους, για τις οποίες υποβλήθηκαν και οι αντίστοιχες μηνύσεις. Αρκετά από τα εκδιδόμενα άτομα εξετάστηκαν από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα μέλη του οποίου συμμετείχαν στους αστυνομικούς ελέγχους.

Για τον τομέα του παρεμπορίου στο κέντρο και ιδιαίτερα σε χώρους των πανεπιστημίων διατέθηκαν 429 αστυνομικοί και 228 δημοτικοί αστυνομικοί.

Ειδικά 153 αστυνομικοί ερεύνησαν χώρους για παρεμπόριο πλησίον του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Κατασχέθηκαν χιλιάδες είδη παρεμπορίου, όπως 1.050 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 8.697 είδη ρουχισμού, 2.014 οπτικά – γυαλιά ηλίου, 2.121 CDs / DVDs καθώς και 22.664 άλλα είδη παρεμπορίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από