Ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον ΟΤΕ και τους εναλλακτικούς παρόχους θέτει το θέμα του πολύ γρήγορου Internet (VDSL) η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Συγκεκριμένα, όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν προσκληθεί σε συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΕΤΤ – για αύριο, στα γραφεία της Επιτροπής – προκειμένου να συζητηθεί η τύχη του VDSL με το ανώτερο επίπεδο διοίκησης της κάθε εταιρείας.

Η υπόθεση του πολύ γρήγορου Internet εξελίσσεται σε σίριαλ καθώς εδώ και αρκετό καιρό έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση στην οποία εξέφρασαν όλοι τις απόψεις τους (ΟΤΕ και εναλλακτικοί πάροχοι). Παράλληλα, ο ΟΤΕ προχώρησε στην ανάπτυξη δικτύου VDSL για την παροχή γρήγορου Internet έως 50 Mbps, το οποίο όμως παραμένει ανενεργό. Κι αυτό, καθώς εδώ και 18 μήνες η ΕΕΤΤ έχει απαγορεύσει στον Οργανισμό να διαθέσει υπηρεσίες VDSL, προκειμένου να αποφασίσει πώς θα ρυθμιστεί η αγορά.

– Με την από 5.7.2012 σύμβαση (σχετ. 93950) συνεστήθη ενέχυρο επί διακοσίων σαράντα μιας χιλιάδων εκατόν εβδομήντα τεσσάρων (241.174) κοινών ονομαστικών μετοχών εκδόσεως της εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ, κυριότητας κ. Σταύρου Π. Ψυχάρη.

Ενεχυρούχος είναι η τράπεζα Alpha Bank που έχει χορηγήσει δάνειο στις 8.8.2005 στον κ. Σταύρο Ψυχάρη για την απόκτηση μετοχών της εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ και αιτία του ενεχύρου η συμπληρωματική εξασφάλιση των απαιτήσεών της από την ανωτέρω δανειακή σύμβαση.

– Με την από 5.7.2012 σύμβαση (σχετ. 462950) συνεστήθη ενέχυρο επί εκατόν πενήντα τριών χιλιάδων πεντακοσίων ενενήντα επτά (153.597) κοινών ονομαστικών μετοχών εκδόσεως της εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ, κυριότητας κ. Σταύρου Π. Ψυχάρη.

Ενεχυρούχος είναι η τράπεζα Alpha Bank που χορήγησε δάνειο στις 4.5.2012 στον κ. Σταύρο Ψυχάρη για την απόκτηση μετοχών της εταιρείας Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ και αιτία του ενεχύρου η εξασφάλιση των απαιτήσεών της από την ανωτέρω δανειακή σύμβαση.