Οπότε και τα σκυλόσπιτα μετατράπηκαν σταδιακά σε διακοσμητικά εξωτερικού χώρου. Ποιος ο λόγος λοιπόν, θα αναρωτηθούν πολλοί, να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες μια μικρή ή μεγάλη περιουσία – από 5.000 έως 25.000 ευρώ – για κάτι άχρηστο; Η απάντηση, υποστηρίζουν οι κατασκευαστές στους «Νιου Γιορκ Τάιμς», είναι γιατί μπορούν, είτε να αποκτήσουν ένα πιστό αντίγραφο της βίλας τους είτε να φτιάξουν μια μικρογραφία του σπιτιού που πάντα ονειρεύονταν και ποτέ δεν κατάφεραν να χτίσουν.

Στο χαλί αντί για τη λάσπη

Η Αμπι και η Τσέρι είναι δύο μίνι γουρουνάκια, που όχι μόνο δεν κυλιούνται στις λάσπες – όπως ενδεχομένως θα ήθελαν πολύ – αλλά αντ’ αυτού ζουν σε μια πολυτελή βίλα, πιστό αντίγραφο αυτής του αφεντικού τους. Αρχικά ο επιχειρηματίας Γκιγιέρμο Γκονζάλες παρήγγειλε αυτό το αρχοντικό για τον σκύλο του, τον Τανκ. Ομως ο Τανκ πέθανε προτού παραλάβει τα κλειδιά του σπιτιού και έτσι ο Γκονζάλες υιοθέτησε τα δύο γουρούνια, που αποδείχθηκαν εξίσου «τρυφερά και πιστά».

Το μπιγκλ με τη διώροφη βίλα

Μόνο ένα αποικιακού τύπου σκυλόσπιτο θα μπορούσε να ταιριάζει στον τεράστιο κήπο ενός αποικιακού αρχοντικού στο Ντένβερ. Ο «τυχερός» ιδιοκτήτης αυτής της πολυτελούς διώροφης βίλας είναι η Μάγκι Μέι, το τρισχαριτωμένο μπιγκλ που βλέπετε στη φωτογραφία να λιάζεται. Προς πλήρη απογοήτευση των πλούσιων αφεντικών της, οι οποίοι πλήρωσαν προ τριετίας 300 ευρώ για να το αγοράσουν, η Μάγκι Μέι προτιμά να το φυλάει απ’ έξω παρά να μένει μέσα. Είναι κι αυτή μια χρήση…

Διά χειρός αρχιτέκτονα

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα γείτονα, αυτό είναι όντως ένα σπίτι για σκύλους. Ισως γι’ αυτόν τον λόγο ο Θορ, το 15 μηνών μπουλντόγκ που βλέπετε στη φωτογραφία, το τιμά δεόντως. «Είναι κυρίως ένα καταφύγιο γι’ αυτόν και ένα μέρος για να προστατεύεται από τον ήλιο» εξηγεί το αφεντικό του, ο Ντέιβ Σαριάνι από τη Φιλαδέλφεια. Η μητέρα του Θορ ωστόσο ως γηραιότερη προτιμά να περνά τη μέρα της βουλιάζοντας σε αναπαυτικούς καναπέδες.

Κουκλόσπιτο

Και τι δεν έχει αυτό το σπίτι. Σωστό κουκλόσπιτο! Τι κουφώματα, τι εξωτερικά φαναράκια, τι περβάζια, τι γλάστρες με ανθισμένα λουλούδια… Πραγματικά ομορφαίνει την άχαρη βεράντα του κανονικού σπιτιού. Εως εκεί όμως. Διότι – και αυτός – ο μαλλιαρός σκύλος για τον οποίο αγοράστηκε, τη βγάζει συνήθως «στην αυλή» του. Ευτυχώς, τα αφεντικά του το αγόρασαν σε λογική τιμή από δημοπρασία και τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση καταφυγίων ζώων, κάτι που συνηθίζεται στις ΗΠΑ.

Χιούγκο, ο οικολόγος!

Αυτός είναι ο Χιούγκο, ένα γαλλικό μπουλντόγκ και «ο πιο γλυκός σκύλος στον κόσμο», κατά τον ιδιοκτήτη του. Ο Χιούγκο είναι επίσης από τους πολύ λίγους σκύλους που, αν και έχει το ελεύθερο να αλωνίζει στη βίλα των αφεντικών του στη Φλόριδα, προτιμά να απολαμβάνει τη δροσιά του δικού του πράσινου σπιτιού. Οι κατασκευαστές του οικολογικού σκυλόσπιτου, που κατασκευάζουν επίσης προκατασκευασμένα σπίτια για ανθρώπους, αντικατέστησαν την κλασική στέγη με έναν μικρό κήπο. Το κέρδος διπλό: και ο σκύλος ευχαριστημένος και το περιβάλλον καθαρό.