Αναβαθμισμένος θα είναι ο ρόλος του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ο γάλλος στόπερ θα είναι ο ηγέτης στην άμυνα και με υπόδειξη του Ζεσουάλδο Φερέιρα θα βοηθάει με την εμπειρία του τα νέα παιδιά.

Ο πορτογάλος τεχνικός ήταν ευδιάθετος στη χθεσινή προπόνηση. Οταν οι παίκτες του έκαναν λάθος πάσες, έλεγε με δόση χιούμορ: «Ξεχάσατε να κόψετε τα νύχια σας».

Ο Φερέιρα ζητάει από τους Πράσινους να έχουν ομαδικότητα, πειθαρχία, οργάνωση στο παιχνίδι τους. Να έχουν καλά τρεξίματα και επιστροφές, καλή κυκλοφορία της μπάλας, ασφυκτικό πρέσινγκ και ψηλά μαρκαρίσματα.

Ο πορτογάλος στόπερ Αντρέ Πίντο υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα και θα απουσιάσει για 4-5 ημέρες από το πρόγραμμα της ομάδας του. Ο Σισοκό χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, ενώ ο Βελάσκες δείχνει ότι είναι πολύ δυνατός στο παιχνίδι του. Ο Πάπε Σο συνεχίζει το πρόγραμμα της αποθεραπείας.

Μεγάλη εντύπωση στο Ζάλτσμπουργκ έχει προκαλέσει ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος δείχνει μεγάλη σοβαρότητα και φαίνεται αποφασισμένος να πάρει ρεβάνς από την περσινή σεζόν που η απόδοσή του είχε κυμανθεί στη μετριότητα.

Στον μεταγραφικό τομέα ο Παναθηναϊκός έχει προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον μάνατζερ του 24χρονου ουρουγουανού φορ Μπρούνο Φορναρόλι. Αγκάθι αποτελεί το γεγονός ότι δύο ομάδες (Σαμπντόρια, Νασιονάλ Μοντεβιδέο) έχουν τα δικαιώματά του.

Οσον αφορά τον Κουίνσι, ο Παναθηναϊκός περιμένει αύριο την απάντησή του. Ο γκανέζος εξτρέμ έχει δεχτεί καλύτερη πρόταση από τη Φορτούνα Ντύσελντορφ. Ο Φερέιρα προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να του κάνει πλύση εγκεφάλου για να παραμείνει στο Τριφύλλι, δίνοντάς του διαβεβαιώσεις ότι θα παίζει στην εντεκάδα.

Πρώτο φιλικό ματς του Παναθηναϊκού σήμερα με αντίπαλο την Αϊντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (Β’ Γερμανίας). Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19.00 και θα μεταδοθεί από τον ΟΤΕ TV.