Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές δεν είναι «λόγια του αέρα». Φαίνονται στο γήπεδο, τον καθρέφτη κάθε ομάδας.

Και πίσω από μια επιτυχημένη συνεργασία ίσως κρύβεται μια ωραία ιστορία. Οπως συμβαίνει με το δίδυμο της Εθνικής Νέων, τους άσους του Αρη, τον Κατίδη και τον Γιαννιώτα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές αγωνίζονται μαζί από μικρή ηλικία, σχεδόν από τα 15 τους χρόνια. «Από μωρά» είπε στο site της UEFA ο Κατίδης. Οντως, περί αυτού πρόκειται. Ο Κατίδης πήγε στο Χαριλάου από την Εδεσσα και ο Αρης τον φιλοξενούσε σε σπίτι κοντά στο γήπεδο. Ο δε Γιαννιώτας έχει καταγωγή από τη Χαλκιδική και σε καθημερινή βάση έκανε πάνω από 100 χιλιόμετρα με οδηγό τον πατέρα του προκειμένου να δίνει το «παρών» στις προπονήσεις της ομάδας του. Κούραση, θυσίες, προσπάθεια, αλλά αυτό σημαίνει «σπόρος επιτυχίας». Οι δύο παίκτες έγιναν σύντομα κολλητοί. Παρέα μέσα και έξω από το γήπεδο. Βέβαια, η συντροφιά έχει ένα ακόμη μέλος: τον Διούδη, τον γκολκίπερ ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον Καπίνο στην Εθνική, αλλά γεύεται την ίδια χαρά με τους συμπαίκτες του αυτές τις ημέρες στην Ουκρανία.

Στις προπονήσεις Γιαννιώτας και Κατίδης συνεργάζονται με «κλειστά μάτια». Ο πρώτος είναι γρήγορος και διεισδυτικός. Ο δεύτερος βρίσκει δίχτυα. Κοινό τους χαρακτηριστικό, όπως λένε στο Χαριλάου, η θρασύτητα. Δεν διστάζουν να πάνε κατευθείαν στον αντίπαλο. Μια ματιά τού ενός φτάνει για να δημιουργηθεί ευκαιρία για τον άλλον! «Ποτέ δεν έχω πάρει τόσα μηνύματα, εκτός από την ημέρα της γιορτής μου» είπε ο Κατίδης. Η Εθνική αποδεικνύει πως οι δεσμοί σε επίπεδο νεαρής ηλικίας είναι ισχυροί μεταξύ των μελών. Η αγάπη ξεχειλίζει. Το κίνητρο είναι το κύπελλο που τους δείχνει ο Τσάνας. Το όνειρο είναι να φτάσουν ψηλά, να αποκλείσουν αύριο την Αγγλία και μετά να σκεφθούν τον τελικό και τον όποιο αντίπαλο προκύψει.

Το ταξίδι αρχίζει. Η ιστορία γράφεται από τις παρέες. Και αυτό το δίδυμο του Αρη, αυτή η παρέα από το Χαριλάου, βάζει υπογραφή στην πρόοδο της Εθνικής Νέων.