Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Κουμουνδούρου από το απόγευμα της Δευτέρας, οι κύριες αιχμές της επίθεσης του κ. Τσίπρα κατά της κυβέρνησης, βασίστηκαν στην υιοθέτηση της λογικής που κυριάρχησε στην επιστολή παραίτησης του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου.

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα αποκαλύφθηκαν. Τα ψέματα τελείωσαν. Αυτήν την φορά σας αντιληφθήκαμε πριν προλάβετε, καλά-καλά, να στρογγυλοκαθίσετε στις καρέκλες της εξουσίας. Δεν σας το λέμε μόνο εμείς, κύριε Σαμαρά, ότι είπατε ψέματα. Σας το γράφει ακόμα και ο μέχρι προχθές δικός σας άνθρωπος. Ο κ. Νικολόπουλος», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων λέγοντας ότι έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην οργανώσει πλιάτσικο σε βάρος της δημόσιας περιουσίας της χώρας.

Κατηγόρησε δε τον κ. Σαμαρά ότι «είπε ψέματα» για την επαναδιαπραγμάτευση, την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, των χαμηλών συντάξεων και του κατώτατου μισθού, την προστασία των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, την αποφυγή μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια και, εν γένει, τη διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην «πολιτική δύναμη της μίας και μοναδικής συνιστώσας: του κυρίαρχου λαού», να γίνουν «συμμέτοχοι στην παράταξη που θα πάρει αύριο το μέλλον της χώρας στα χέρια της».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, όχι ίδιος όπως χτες, μέσα από αυτή τη διαδικασία της χειραφέτησης του λαού που απαγκιστρώθηκε από τα δύο κόμματα εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ ενηλικιώθηκε και ωριμάζει περισσότερο και προετοιμάζεται και μετεξελίσσεται σε μια μεγάλη παράταξη, στην πλατιά δημοκρατική παράταξη της αριστεράς», τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από