Η επετειακή 500.000 Porsche Cayenne θα εξυπηρετεί το κέντρο ελέγχου στην πυροσβεστική υπηρεσία της Λειψίας.

Το μοντέλο παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στον δήμαρχο της Λειψίας από τον ίδιο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Porsche, τον Matthias Müller.

Το πολυτελές τετρακίνητο όχημα ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα το 2002. Το αμάξωμά του χρησιμοποιήθηκε και από το αδελφό μοντέλο VW Touareg καθώς και από το Audi A7.

Η πρώτη γενιά διέθετε στη βασική του έκδοση μοτέρ βενζίνης 3.2 λίτρων με 250 ίππους. Αργότερα προστέθηκε στην γκάμα του χλιδάτου μοντέλου η έκδοση με τα αρχικά S Turbo με 340 ίππους ενώ η GTS απέδιδε 405 ίππους. Το μοντέλο παράγεται στο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στη Σαξονία. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολεί 1.005 εργαζομένους.

Σήμερα η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται για το δεύτερο SUV μοντέλο της, το Macan, που θα κυκλοφορήσει το πιθανότερο το 2013.

Η δεύτερη γενιά της Cayenne παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 2010. Από τις εκδόσεις που ξεχωρίζουν είναι η υβριδική με ισχύ 380 ίππους με μέση κατανάλωση καυσίμου 8,2 λίτρα/100 χλμ!

Ηδη η δεύτερη γενιά της Cayenne είχε αγγίξει τις 100.000 μονάδες παραγωγής τον περασμένο Ιανουάριο, ξεπερνώντας κάθε στόχο της γερμανικής φίρμας.