Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την έναρξη της πανελλαδικής καμπάνιας εγγραφής μελών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που αποτελεί το πρώτο βήμα στην πορεία προς την μετεξέλιξή του σε ενιαίο πολιτικό φορέα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το εγχείρημα της ενιαιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει σαφή μεν αριστερή προοδευτική ταυτότητα, «εν τούτοις δεν φιλοδοξεί να εκφράσει μόνο τους αριστερούς και τις αριστερές, αλλά όλους όσοι επαναπροσδιορίζουν την πολιτική τους συνείδηση στη βάση του κοινωνικού τους συμφέροντος και όχι της κομματικής τους καταγωγής».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιταχύνει την εφαρμογή του μνημονίου και σημείωσε ότι «οι τρεις δυνάμεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης αθροίζουν από χτες το βράδυ κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχουν όμως χάσει την οποιαδήποτε

ανοχή απέκτησαν με τον επαμφοτερίζοντα προεκλογικό και μετεκλογικό τους λόγο».

Ερωτηθείς αναφορικά με τις «προειδοποιήσεις» του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε: «Δεν απειλούμε κανένα, λέμε το αυτονόητο, όμως, ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός και δεν μπορεί μια συγκυριακή και οριακή πλειοψηφία να αποφασίζει για το μέλλον των επόμενων γενεών».