Όπως λένε πηγές της Ιπποκράτους, πρόκειται για την έναρξη μιας πολύμηνης ενδοκομματικής διαδικασίας που θα οδηγήσει το φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Νοεμβρίου, σε Συντακτικό Συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει για τη μελλοντική φυσιογνωμία του ΠαΣοΚ.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί, με βιντεοπροβολή μηνύματος εκ μέρους του προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, καθώς επίσης και με χαιρετισμό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεφ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Πέμπτης επιχείρησε να υποβαθμίσει την συζήτηση περί απουσιών και παρουσιών στην Συνδιάσκεψη του κόμματος.

Ως μήνυμα αποστασιοποίησης από την διαδικασία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύθηκε πάντως και η απουσία του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από την Συνδιάσκεψη. Ο πρώην Πρωθυπουργός ενημέρωσε την κοινοβουλευτική ομάδα ότι θα βρίσκεται σε συνέδριο στην Ρόδο για τις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας στην εκπαίδευση όπου και θα βραβευθεί. «Η καρδιά του θα βρίσκεται κοντά μας» περιορίστηκε να σχολιάσει ο Β.Βενιζέλος.