Λίγα μόλις λεπτά μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) για την ανακάλυψη ενός σωματιδίου που ταιριάζει στο μποζόνιο του Χιγκς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά. Σχόλια και ευφάνταστες ατάκες γέμιζαν τους «τοίχους» των χρηστών του Ιντερνετ.

Με σύνθημα «Αφήστε το Μνημόνιο και πιάστε το μποζόνιο», τα σχόλια στο twitter και στο facebook ανέβαιναν χθες με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ενα από τα πρώτα τιτιβίσματα ήταν αυτό της συγγραφέως και καθηγήτριας Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής Λένας Διβάνη. «Αγαπητέ Ανθιμε, μη σοκαριστείς αλλά μου την έκανε το σωματίδιό μου και θα εμφανιστεί δημόσια. Βρες τρόπο να τα καλύψεις. Με αγάπη Θεός». Και φυσικά δεν ήταν το μόνο που συνδέει την ανακάλυψη με τη θρησκεία. Η Μ.Κ., για παράδειγμα, αναρωτιέται αν «τώρα αντί για «μα τω Θεώ» θα λέμε «μα τω μποζόνιω»;» ενώ ο Χ.Ν. κάνει μια… πρόβλεψη «δεν το ‘χουμε σε τίποτα να εμφανιστούν θαυματουργές εικόνες μποζονίων έξω από μοναστήρια…». Αλλοι πάλι, με χιουμοριστικό τρόπο, συνδέουν το «σωματίδιο του Θεού» με την πολιτική και την καθημερινότητα. Ο Θ.Γ. γράφει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει μονομερώς το μποζόνιο».

Η αντίδραση του Σεραφείμ. Ο… Δαίμονας κρύβεται πίσω από τις απόψεις και τις θεωρίες για το λεγόμενο «σωματίδιο του Θεού». Αυτό υποστηρίζει με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Ο μητροπολίτης μάλιστα προκαλεί το σωματίδιο να αποδείξει τις ικανότητές του και την ευφυΐα του: «Εάν είχε όμως τέτοια ευφυΐα γιατί να συνεντευξιάζονται εκ προσώπου του οι συγκεκριμένοι και όχι το ίδιο;». Πλήθος οι «απαντήσεις» από το twitter. «Μητροπολίτης Πειραιώς: «Πίσω απ’ το μποζόνιο κρύβεται το πρόσωπο του Διαβόλου». Πίσω από αυτή τη φάτσα;» γράφει κάποιος.