Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τονίζει ότι «πρέπει να υπάρξει έστω και τώρα αποσαφήνιση του νομικού πλαισίου σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων αποχέτευσης για να αποφύγουμε τον κίνδυνο προσφυγών και ακυρωτικών πράξεων του Συμβουλίου της Επικράτειας».

Το θέμα των στερεών αποβλήτων βρέθηκε, μεταξύ άλλων οικονομικών και θεσμικών θεμάτων, στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης που είχαν οι περιφερειάρχες της χώρας με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου.

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ο κ. Σγουρός σήμανε καμπανάκι κινδύνου για τη λειτουργία του Διαβαθμικού Συνδέσμου Αττικής, αρμόδιου για τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Αν δεν θέλουμε να κολυμπήσουμε όλοι οι πολίτες της Αττικής σε μια θάλασσα από σκουπίδια, θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» επισήμανε ο περιφερειάρχης, αναφέροντας πως τα χρέη του Συνδέσμου αγγίζουν τα 83 εκατομμύρια ευρώ.