Μυστηριώδες Audi

Κουίζ: Μαύρο Audi Α8 L με κόκκινες πινακίδες δεσπόζει ανάμεσα στα ταπεινά οχήματα που είναι παρκαρισμένα στην είσοδο των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης στην οδό Νίκης. Καινούργιο, το συγκεκριμένο υπερπολυτελές όχημα κοστίζει στην Ελλάδα πολύ πάνω από 130.000 ευρώ. Πρόκειται για την επιμηκυμένη έκδοση της ναυαρχίδας της γερμανικής φίρμας καθώς είναι 130 χιλιοστά μακρύτερο από το κανονικό A8 και το συνολικό του μήκος φθάνει στα 5 μέτρα και 27 εκατοστά.

Σε ποιον ανήκει άραγε; Να βοηθήσουμε: δεν πρόκειται για τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά (κυκλοφορεί με το γνωστό σαράβαλο Ford), ούτε για τον νέο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης χρησιμοποιεί το προσωπικό του όχημα 1.400 κυβικών, μάρκας VW. Προσθέστε ότι το όχημα εμφανίστηκε μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και λέγεται ότι ανήκει σε υφυπουργό. Περισσότερα, σύντομα.

«Ποιον από τους δύο;»

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε χθες για τρίτη ημέρα μετά το περασμένο Σάββατο η συγκατοίκηση του νυν υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά με τον επόμενο, Γιάννη Στουρνάρα, στο υπουργικό γραφείο της Νίκης. «Ευτυχώς που έχουμε υπάρξει συγκάτοικοι σε δωμάτιο εστίας στην Οξφόρδη πριν από 35 χρόνια και ξέρει ο ένας τα χούγια του άλλου», διευκρινίζει ένας από τους δύο δίνοντας συνέχεια στη χθεσινή αναφορά της στήλης στις συνήθειες των συγκατοίκων. Πάντως νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο υπουργοί κάθονται στους καναπέδες και χρησιμοποιούν εκ περιτροπής την καρέκλα και το υπουργικό τηλέφωνο. Το βασικό πρόβλημα το έχει η γραμματέας. «Παρακαλώ τον υπουργό», λένε οι καλούντες στο τηλέφωνο. «Ποιον από τους δύο;», απαντά εκείνη. Πάντως χθες ο κ. Ζανιάς φρόντισε να εγκαταλείψει τον 6ο λίγο προτού φτάσει ο κ. Ράιχενμπαχ με τη συνοδεία του.

Τώρα… Κέρκυρα

Επέστρεψε χθες από τις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα εργασίας του Eurogroup. Το απόγευμα κλήθηκε να συμμετάσχει σε σύσκεψη υπό τον Γιάννη Στουρνάρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πρόθυμος να τον βοηθήσει στη γνωριμία με την τρόικα, αλλά εξέφρασε την επιθυμία να εγκαταλείψει τη θέση του. Ολα δείχνουν ότι εφέτος θα απολαύσει λίγες ημέρες ξεκούρασης στην Κέρκυρα, απ’ όπου κατάγεται, στο σπίτι τού πατέρα του Σπύρου Πλασκοβίτη (1917-2000), ενός από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς πεζογράφους.

Αλλάζει όνομα

Νέο όνομα θέλει να δώσει στη θυγατρική της Εμπορικής στη Ρουμανία ο μητρικός γαλλικός όμιλος Credit Agricole, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων της γείτονος. Η Credit Agricole θα μετονομάσει τη ρουμανική τράπεζα από Emporiki Bank Romania σε Credit Agricole Bank Romania από τον ερχόμενο Αύγουστο, ίσως γιατί προετοιμάζει το έδαφος για την πώληση της Εμπορικής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Emporiki Bank Romania Πιερ Μαρτέν στα ρουμανικά ΜΜΕ, όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές όσον αφορά τη στρατηγική της τράπεζας.

Το ΙΚΑ στα θέρετρα

Πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας παίρνει ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος σε συνεννόηση με τον νέο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Οπως ανακοίνωσε ο διοικητής, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας στις περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος με μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και το ΣΔΟΕ.