Σε αναζήτηση του ηθικού αυτουργού της πενταπλής δολοφονίας την προπερασμένη εβδομάδα στην Αγία Νάπα της Κύπρου βρίσκεται τώρα η ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά την προχθεσινή σύλληψη δύο εκ των δραστών της επίθεσης για τους οποίους είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα από τις κυπριακές Αρχές.
Για εκτέλεση πληρωμένου συμβολαίου θανάτου κάνουν λόγο τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, οι οποίες στρέφονται σε χρηματικές διαδρομές προκειμένου να φτάσουν σε εκείνον που έδωσε την εντολή, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή στη δολοφονία και ενός τρίτου ατόμου.
Οι συλλήψεις των δύο Ελλήνων, ενός 29χρονου και ενός 41χρονου, έγιναν έπειτα από τέσσερις διαδοχικές επιχειρήσεις που διοργάνωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα. Οι δράστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν σήμερα στο Εφετείο για την εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί και πριν από δύο χρόνια, έπειτα από επεισόδια στο Πολυτεχνείο, ενώ ο δεύτερος, εκτός από συμμετοχή σε επεισόδια, φέρεται να εμπλέκεται και σε υποθέσεις παράνομης εισαγωγής όπλων και διακίνησης κοκαΐνης. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται για την περίπτωση που υπάρχουν και άλλες διασυνδέσεις, πέραν του περιστατικού στην Αγία Νάπα.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατόρθωσαν να τους εντοπίσουν σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές και βάσει στοιχείων από ενοικίαση αυτοκινήτου στην οποία είχαν προχωρήσει οι δράστες στην Κύπρο, καθώς και από τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο.
Οι δράστες είχαν επισκεφθεί την Κύπρο τρεις φορές μέσα στον προηγούμενο μήνα, προτού προχωρήσουν στην εκτέλεση των τριών Κυπρίων και των δύο Ρουμάνων τα ξημερώματα του Σαββάτου 23 Ιουνίου.

Η εκτέλεση. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που τα θύματα επέβαιναν σε αυτοκίνητο και - βάσει των ερευνών από τις αστυνομικές Αρχές της Κύπρου - δεν αποκλείεται πριν από τη δολοφονία τους να προκλήθηκε εικονικό ατύχημα για να ακινητοποιηθεί το όχημα.
Τα θύματα πυροβολήθηκαν εξ επαφής με 14 σφαίρες και, όπως επισημαίνουν οι Αρχές, είναι βέβαιο ότι οι δράστες γνώριζαν με ακρίβεια τις κινήσεις των πέντε δολοφονηθέντων.
Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι έρευνες των κυπριακών Αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί η ιδιότητα των πέντε θυμάτων. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα θύματα ήταν φρουροί ασφαλείας γνωστού κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος διατηρεί νυχτερινά κέντρα στην Αγία Νάπα. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το συμβόλαιο θανάτου να προοριζόταν γι' αυτόν και οι δράστες να πίστευαν ότι επέβαινε στο όχημα.
Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι δύο εκ των δολοφονηθέντων απασχολούνταν στο παρελθόν στην ασφάλεια άλλου επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Λευκωσία και τον εγκατέλειψαν για να εργαστούν στον επιχειρηματία της Αγίας Νάπας.
Για τον λόγο αυτόν οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να υποκρύπτονται οικονομικές ή επιχειρηματικές διαφορές.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από