«Να μη σου λάχει να βγεις να φας και να πιεις με τον Στουρνάρα» λένε οι φίλοι του όταν θέλουν να τον πειράξουν. Γιατί; Είναι η εύλογη απορία του συνομιλητή τους. «Γιατί δεν πρόκειται ούτε να φας ούτε να πιεις».
Ο νέος υπουργός Οικονομικών είναι λιτοδίαιτος, δεν πίνει (ένα κρασάκι ναι αλλά δύσκολα δεύτερο) και δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του. Είναι παντρεμένος με την πρώτη και μεγάλη αγάπη της ζωής του, τη Λίνα, με την οποία ήταν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο. Παντρεύτηκαν πριν καν κλείσει τα 25 και σήμερα στα 56 χρόνια του, πάντα μαζί με τη Λίνα, χαίρονται τις δύο κόρες τους, τη Νεφέλη και τη Δανάη.
Δηλώνει «βάζελος» χωρίς να είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, του αρέσουν τα ανέκδοτα και η γυμναστική. Οταν πηγαίνει διακοπές, τις περισσότερες φορές στο εξοχικό του στα Τρία Λαγγόνια της Σύρου, συνηθίζει να κολυμπά χιλιόμετρα. Συριανοί τον έχουν δει πολλές φορές να ξεκινά από τη μικρή παραλία που είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι της οικογένειας και να πηγαίνει μέχρι τον φάρο στο νοτιότερο τμήμα του νησιού, τρία χιλιόμετρα πήγαινε και άλλα τρία χιλιόμετρα έλα. «Εχει αντοχές μεγάλες ο Γιάννης» λέει - κυριολεκτικά και μεταφορικά - στενός φίλος του.
Συχνά πυκνά επισκέπτεται και τη Γλύφα Φθιώτιδας, τη γενέτειρα του πατέρα του, ο οποίος ως μέλος του ΕΑΜ φέρεται να του κληροδότησε αριστερά χαρακτηριστικά, κόντρα στη φιλελεύθερη προσέγγιση η οποία τον χαρακτηρίζει ιδίως σε θέματα διαρθρωτικών αλλαγών.
«Πολλοί ίσως θυμούνται από την περίοδο Στουρνάρα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όταν ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, τον μεγάλο νόμο περί δαπανών του Δημοσίου, με στόχο μεταξύ άλλων τον περιορισμό των προσλήψεων και τον περιορισμό της σπατάλης» σημειώνει συνεργάτης του από εκείνη την περίοδο και αντιπαραβάλλει πως «λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ο Στουρνάρας ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές της πρότασης του Πλάτωνα Τήνιου και του Νίκου Καραβίτη για την καθιέρωση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, την οποία πολλοί τότε μέσα στην κυβέρνηση δεν είχαν δει με καλό μάτι».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από