ΔΡΑΜΑ. Σταθερά εντός ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ βρίσκονται οι δύο βουλευτές του, η Χαρά Κεφαλίδου και ο πρώην υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης. Νέοι υποψήφιοι είναι ο πρώην νομάρχης Λάζαρος Ζουρνατζής, ο απόστρατος αξιωματικός Νίκος Τσαουσίδης και ο Παναγιώτης Ψαράς. Χωρίς τη συμμετοχή του πρώην βουλευτή Σταύρου Δαϊλάκη κατέρχεται η ΝΔ, στο ψηφοδέλτιο της οποίας παρέμεινε τελικά μετά την κρίση του Μνημονίου ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μαργαρίτης Τζίμας. Υποψήφιοι είναι επίσης ο πρώην δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης, ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Δημήτρης Κυριαζίδης, καθώς και η Αννα-Μαρία Νταϊλάκη και η Νικολέτα Τσεπέλη. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μήτρου και ο αγρότης Γιάννης Στεφανίδης μετέχουν εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

ΕΒΡΟΣ. Το «παρών» δίνουν και σε αυτή τη μάχη οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Ντόλιος, Ολγα Ρενταρή – Τέντε και Ελένη Τσιαούση. Υποψήφιοι κατέρχονται επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Θεοδώρου, ο καθηγητής Νομικής και διευθυντής του γραφείου του Γ. Ντόλιου κατά τη θητεία ως υφυπουργού Εσωτερικών Σταμάτης Γεωργούλης και ο Ερρίκος Τάρτας. Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ βρίσκεται εκ νέου ο προσωρινά διαγραφείς Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και οι πρώην βουλευτές Ακης Γεροντόπουλος (στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Ανοιξη) και Σταύρος Κελέτσης, ενώ συμμετέχει επίσης ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης. Τρεις παλιούς υποψηφίους έχει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τον δημοτικό σύμβουλο Ορεστιάδας Σταμάτη Γκατζίδη, την εκπαιδευτικό Νίκη Δραμανίδου και τον αγρότη Γιάννη Μαργαριτίδη, ενώ κατεβαίνει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Τρέλλης. Την περιφέρεια αυτή επέλεξε (μαζί με τη Β’ Αθήνας) και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

ΚΑΒΑΛΑ. Και οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Σάββας Εμινίδης και ο Δημήτρης Παπουτσής, συμμετέχουν ξανά. Συνυποψήφιοί τους είναι η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας Ευαγγελία Ασλανίδου – Δίνα, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χρυσόστομος Κεβρεκάκης και η γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Κατερίνα Ντορλή. Με τον βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον πρώην υπουργό Γιώργο Καλαντζή κατεβαίνει η ΝΔ. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν ακόμα η υποψήφια του 2009 Μαρίνα Φιλιππίδου – Μανιού καθώς και οι Ειρήνη Κουρτίδου και Γιάννης Πασχαλίδης.

ΞΑΝΘΗ. «Πληγωμένο» είναι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο δεν συμμετέχουν οι δύο βουλευτές του, ο διαγραφείς λόγω του δεύτερου Μνημονίου Τσετίν Μαντατζή και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, που αποφάσισε να μην πολιτευθεί. Ο Τ. Μαντατζή επεδίωξε καταλάβει μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ μετά τον αποκλεισμό του φλερτάρισε και με τη ΔΗΜΑΡ, η οποία όμως είχε κλείσει από τη μουσουλμανική μειονότητα τον δημοσιογράφο Σαμή Καραμπουγιούκογλου. Υποψήφιος, όπως και το 2009, είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης, ενώ κατέρχονται επίσης ο πρώην γραμματέας της ΝΕ Δημήτρης Δόντσος και ο Δημήτρης Σαλτούρος, γιος του πρώην νομάρχη και περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Παναγιώτη Σαλτούρου. Από τη μουσουλμανική μειονότητα προέρχονται ο ψυχίατρος Μπαράν Μπουρχάν και η Φατμέ Καπζά από τον Δήμο Μύκης. Ο Μπ. Μπουρχάν είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος με τη ΝΔ και για τον λόγο αυτό είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την υποψηφιότητά του και από το στρατόπεδο της ΔΗΣΥ, η οποία την ημέρα που ανακοινώθηκε η ένταξή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του Τουρκές Χατζημεμίς. Κάθοδο εκ νέου με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ επέλεξε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, μαζί με την υποψήφια του 2009 Γεωργία Ανδρέου (2η σε σταυρούς). Υποψήφιοι είναι οι μειονοτικοί Σαμπάν Μπατάκ και Αδνάν Πετσενίκ, καθώς και ο επιχειρηματίας Θανάσης Κριτσίνης. Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και πάλι ο μειονοτικός φαρμακοποιός Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος ελπίζει να καρπωθεί και ένα τμήμα από την επιρροή του Τσετίν Μαντατζή.

ΡΟΔΟΠΗ. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής και ο μειονοτικός βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν πλαισιώνουν και αυτή τη φορά το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό μετέχουν οι δικηγόροι Δημήτρης Δημητριάδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, και Λασκαρίνα Μπήτρου, σύζυγος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Μανανά. Μόνη σταθερή παρουσία στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι αυτή του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη. Στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας μετακόμισε ο βουλευτής της ΝΔ, το 2007, Ιλχάν Αχμέτ (2ος σε σταυρούς το 2009). Ετσι, από τη μουσουλμανική μειονότητα κατέρχονται με τη ΝΔ οι Μεμέτ Εμίνογλου και Ισμαήλ Ερχάν Ιμάμ Μουσταφά. Με πλήρως ανανεωμένο ψηφοδέλτιο κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του πρώην βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Η ομάδα των νέων διανοούμενων της μειονότητας που εκπροσωπούσε βρίσκεται σήμερα διχοτομημένη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ (με υποψήφιο τον Καραγιουσούφ Αϊχάν) και ΔΗΜΑΡ (με υποψήφιο τον Ιλμπάι Ντελή). Με τη ΔΗΜΑΡ κατεβαίνει επίσης ο δημοσιογράφος Δάμων Δαμιανός.