«Θα παλέψουμε για το δίκαιο και το αυτονόητο. Σαφώς και δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε περικοπές σε μια τόσο κρίσιμη εποχή. Απαιτούμε όμως ισονομία για όλους και στοχευμένες προτάσεις, διότι εδώ παρατηρούμε πως δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για τον αθλητισμό», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου, που θα διεκδικήσει χρήματα και από τον ΟΠΑΠ.

«Εχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Τα λεφτά που συσσωρεύονται από τις ρήτρες για τη βία που έχει θεσπίσει ο ΟΠΑΠ μπορούν να μοιραστούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί ουσιαστικά πυλώνα της κοινωνίας μας».

Η κόντρα για τη μειωμένη επιχορήγηση σε συνδυασμό με τα χρήματα που πήραν άλλες, κυρίως το ποσό 1.900.000 ευρώ από παλαιότερες επιχορηγήσεις που δεν έχουν αποδοθεί ακόμα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Με τον κ. Μπιτσαξή έχω άριστες σχέσεις. Μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής και έχει μια γλυκύτητα, που όμως σε ξεγελάει και αυτό είναι επικίνδυνο. Είναι άσχετος με τον αθλητισμό», τόνισε για τον ΓΓΑ ο κ. Σεβαστής και παρατήρησε τη μεγάλη αντίφαση σε σχέση με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.

«Ηταν άψογη η στάση του και η στήριξή του στο θέμα με τον κλασικό Μαραθώνιο, αλλά και τώρα με τον Ημιμαραθώνιο. Πρόσφερε τα μέγιστα στην προσπάθεια αναβάθμισης της διοργάνωσης και νομίζω δικαιώθηκε, αφού όπως είπε ήρθε όφελος προς την Πολιτεία 30.000.000 ευρώ. Δεν μπορώ να ξέρω τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι δύο άνδρες και δεν θα πάρω θέση», συνέχισε ο Βασίλης Σεβαστής, που φυσικά μίλησε και για τα προπονητικά κέντρα αλλά ιδιαίτερα για τον Αγιο Κοσμά. Για τον οποίο μάλιστα ανακοινώθηκε χθες από επίσημα χείλη, αυτά του Παναγιώτη Μπιτσαξή, πως κλείνει μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

«Ημασταν οι πρώτοι που στείλαμε επίσημο έγγραφο για να αποχωρήσουν αθλητές μας, ακόμα και ολυμπιονίκες, που δεν είχαν πλέον λόγο ύπαρξης εκεί. Πλέον δεν υπάρχει ασφάλεια και έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα διαρρήξεων, ακόμα και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών!

Αθλητές μας δέχτηκαν και επίθεση, αλλά ευτυχώς έχουμε αρκετούς ρίπτες που λόγω σωματικής διάπλασης προστάτευσαν και τους υπόλοιπους».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ που είχε τετ α τετ με τον Παύλο Γερουλάνο στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον Ημιμαραθώνιο, είναι αισιόδοξος:

«Περιμένω τον υπουργό και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να φτάσουμε στα άκρα. Σε καμία περίπτωση δεν εκβιάζουμε, αλλά διεκδικούμε τα νόμιμα. Για πρώτη φορά τόσα χρόνια στο ταμείο μας έχουμε μόλις 5.000 ευρώ και δεν μπορούμε ούτε καν να βγάλουμε εισιτήρια για συμμετοχή αθλητών μας σε διεθνή μίτινγκ.

Υπάρχει ένα “κουρείο” στο υπουργείο Οικονομικών και ένα “μπακάλικο” στη ΓΓΑ. Το πρώτο κουρεύει και το δεύτερο μπακαλίστικα εφαρμόζει το κούρεμα.

Μόνο εμείς και η Αρση Βαρών κάναμε τόσους ελέγχους ντόπινγκ από μόνοι μας, μέχρι και με συνεργείο από την Κύπρο, τη στιγμή που τα 2-3 τελευταία χρόνια, μη γελιόμαστε, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας δεν υπάρχει ντόπινγκ κοντρόλ», κατέληξε ο Βασίλης Σεβαστής.

n Στο μεταξύ με αφορμή δημοσίευμα των «Financial Times» σχετικά με τα εμπόδια που βρίσκει η Ελλάδα στον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κ. Μπιτσαξής άφησε αιχμές για τον ΣΕΓΑΣ: «Παρακολουθώ τον ΣΕΓΑΣ να παραπληροφορεί τον διεθνή Τύπο με την πλαστή είδηση ότι δεν θα πάει η ελληνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι άψογη».