Την αύξηση του χρόνου προβολής των κομμάτων και των υποψηφίων στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ζήτησε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατά την πρόσφατη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας συνέδεσε το θέμα της προβολής των κομμάτων με τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης που θα δοθεί στα κόμματα για την εκλογική αναμέτρηση και πρότεινε ως «ισοδύναμο» στη μείωση του ποσού την αύξηση του χρόνου προβολής των κομμάτων.Η πρόταση θα εξεταστεί όπως διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ο Πρωθυπουργός.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ της Ενωτικής Κίνησης (Κουρουμπλής, Μητρόπουλος, Κοτζιάς), στελεχών του Νέου Αγωνιστή (κομμάτι από Νεολαία ΠΑΣΟΚ), της Κοινωνικής Αριστεράς (του Γ. Ραφτόπουλου, πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ) και της ανεξάρτητης Σοφίας Σακοράφα.

Επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής έχει τεθεί ο Μανώλης Γλέζος, ενώ η προσχώρηση των παραπάνω πολιτικών στελεχών και βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδευτεί από «πολιτική δέσμευση», σύμφωνα με την οποία «τα στελέχη θα παραμείνουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ». Σύντομα θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος καθώς έχει ήδη κλείσει πού θα κατέβουν τα στελέχη του ΣΥΝ. Α’ Αθηνών: Ν. Βρούτσης, Ερμίνα Κυπριανίδη, Τάσος Κορωνάκης, Γιάννης Μηλιός και ενδεχομένως ο Αλ. Τσίπρας. Β’ Αθηνών: Δ. Βίτσας, Πάνος Σκουρλέτης, Δ. Στρατούλης, Σ. Σακοράφα, Π. Κουρουμπλής, Δ. Παπαδημούλης, Ρένα Δούρου, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Β’ Πειραιώς: Π. Λαφαζάνης. Υπόλοιπο Αττικής: Αλ. Μητρόπουλος. Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια με τα στελέχη όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης έστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής το αίτημα για σύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, κάτι που θα δώσει στο κόμμα ορισμένα προνόμια εκπροσώπησης στη Βουλή (να υποβάλει αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ερώτηση στον Πρωθυπουργό κ.λπ.), αλλά και προνόμια κόμματος την προεκλογική περίοδο (να μετέχει στα πάνελ, να έχει χρόνο προβολής, να μετέχει στις συζητήσεις πολιτικών αρχηγών κ.λπ.).