Τον κ. Σαμαρά συνόδευαν ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννη Μιχελάκης και διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κώστας Μπούρας.

Οι νομοθετικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να διεκπεραιώσει η κυβέρνηση στην παρούσα Βουλή και αφορούν στην έναρξη της εφαρμογής του νέου Μνημονίου, βρέθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της αποψινής συνάντησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόνο όταν ολοκληρωθούν αυτές οι νομοθετικές εκκρεμότητες θα καταστεί δυνατόν να προσδιορισθεί η ακριβής ημερομηνία των εκλογών. Πάντως, διευκρίνισαν ότι «δεν παρεκκλίνουμε από τις δυο ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές. Την 29 Απριλίου ή την 6η Μάιου, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι».

Επίσης έγινε γνωστό ότι μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι πρόκειται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών και να ορκισθεί στη συνέχεια ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και δεν αποκλείεται να διευρύνει τον κύκλο των συναντήσεών του και με τους Φώτη

Κουβέλη, Ντόρα Μπακογιάννη και Λούκα Κατσέλη.

Σε ότι αφορά στην αποψινή συνάντηση, από την πλευρά της ΝΔ, αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα.