Η ουκρανική ομάδα έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο β’ 45λεπτο, απάντησε με δύο γκολ (1-2) και πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ετσι η ομάδα του Μάρκεβιτς σταμάτησε το σερί των νικών (10) του Ολυμπιακού στις τρεις διοργανώσεις.

Ηταν φθηνός αποκλεισμός για την πειραϊκή ομάδα, ενώ έχασε και τους Ιμπαγάσα, Μανιάτη (αποχώρησαν τραυματίες).

Οι Ερυθρόλευκοι κλώτσησαν την πρόκριση στο α’ ημίχρονο. Προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ (15′), είχαν δύο δοκάρια και έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Ηταν άξιοι της μοίρας τους, και στο β’ ημίχρονο οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα κάνοντας τη Μέταλιστ να φαίνεται υπερομάδα! Ο αποκλεισμός πιθανότατα θα έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία των Ερυθρολεύκων ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Βαλβέρδε είχε ξέφρενο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και στο 15′ έγινε το 1-0: Σε σέντρα του Χολέμπας, ο Μαρκάνο με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι μεγάλες ευκαιρίες: Ο Μιραλάς με ψηλοκρεμαστό σουτ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι (4′). Ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι (21′). Ο Φουστέρ έπιασε γυριστό σουτ για να φύγει η μπάλα κοντά από την εστία του Ντισλιένκοβιτς (10′). Ο Τζιμπούρ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ντισλιένκοβιτς, όμως ο ουκρανός γκολκίπερ τού έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε την μπάλα. Στο 35′ ο στόπερ της Μέταλιστ Πάπα Γκουέγιε παρά λίγο να σημειώσει αυτογκόλ!

Στο β’ ημίχρονο έγινε ματς γκραν-γκινιόλ. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σαν μην υπήρχαν στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σουτ στο δοκάρι με τον Μπάνκο (71′) και στο 77′ έχασαν πέναλτι. Ο Μέγερι μπλοκάρισε την μπάλα σε σκαφτό σουτ του Ντέβιτς. Το πέναλτι κέρδισε ο Ντέβιτς ο οποίος πήγε να αποφύγει τον Μοντέστο μέσα στην περιοχή (η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ερυθρόλευκου αμυντικού). Η Μέταλιστ απάντησε με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά. Στα τελευταία δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός και ο Βαλβέρδε κατέρρευσαν. Στο 80′ ο Βιγιάκρα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και με προβολή σημείωσε την ισοφάριση(1-1) ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Ντέβιτς έστειλε τη Μέταλιστ στις «8» του Γιουρόπα Λιγκ.

Κακή ήταν η διαιτησία του Ρουμάνου Οβίντιου Αλίν Χατέγκαν. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Ορμπάιθ, Παπαδόπουλος, Βιγιάγκρα, Σόσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης (58′ Μοντέστο), Ορμπάιθ (87′ Ντιόγκο), Ιμπαγάσα (45′ λ.τρ. Μακούν), Φουστέρ, Μιραλάς, Τζιμπούρ.

ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Πάπα Γκουέγιε, Τορσιλιέρι, Πσενίτσνικ, Κλέιτον Ξαβιέ, Τόρες, Μπλάνκο (94′ Βαλιάγιεφ), Σόσα, Τάισον, Μάρλος (46′ Ντέβιτς).