Νέα ευρήματα που ίσως οδηγήσουν στους δράστες της θρασύτατης ληστείας στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Αρχαία Ολυμπία εξετάζουν οι διωκτικές Aρχές στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ανάμεσα στα στοιχεία είναι μια υφασμάτινη επένδυση, με την οποία οι ληστές είχαν τυλίξει μια βαριοπούλα προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για τη θραύση των προθηκών. Τα υλικά αυτά εντοπίστηκαν εκεί όπου τα είχαν εγκαταλείψει οι δράστες. Στην υπηρεσία των Αρχών τέθηκε και το βαλιτσάκι με τον «υπερκοριό» για τον έλεγχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών στην περιοχή. Οι αξιωματικοί που τον χειρίζονται προσπαθούν να εντοπίσουν ύποπτα τηλεφωνήματα που έγιναν στην Αρχαία Ολυμπία τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά τη ληστεία. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, βρέθηκαν αποτυπώματα, ενώ οι διωκτικές Αρχές έχουν καταλήξει ότι δεν πρόκειται για έμπειρους αρχαιοκάπηλους που γνώριζαν τι θα πάρουν από τις αίθουσες του μουσείου. Οπως ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., εξετάζονται όλα τα σενάρια και είναι θέμα σύντομου χρόνου η εξιχνίαση της υπόθεσης. Πολύτιμα στοιχεία έχουν προκύψει από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του μουσείου, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Επικήρυξη των ληστών ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή ο περιφερειάρχης της Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας. Ο περιφερειάρχης επισήμανε στον κ. Παπουτσή ότι «ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών αποτελεί ζήτημα τιμής αλλά και αξιοπρέπειας για την πατρίδα μας, που βρέθηκε ξανά στο μέσο μιας παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας».