Στον Ζαν Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν και το βιβλίο του «Φυσιολογία της γεύσης» (1825) ανήκουν οι αφορισμοί που ακολουθούν (μετάφραση: Παναγιώτης Δασκαλόπουλος):
- «Πες μου τι τρως και θα σου πω τι είσαι».
- «Οποιος δέχεται τους φίλους του στο σπίτι και δεν φροντίζει προσωπικά το γεύμα που ετοιμάζεται γι' αυτούς, δεν είναι άξιος να έχει φίλους».
- «Η κουζίνα είναι η αρχαιότερη τέχνη γιατί ο Αδάμ γεννήθηκε νηστικός».
-«Η μοίρα των εθνών εξαρτάται από τη διατροφή τους».
-«Το τραπέζι είναι το μόνο μέρος στο οποίο ποτέ δεν πλήττει κανείς την πρώτη ώρα».
-«Γίνεσαι μάγειρας αλλά γεννιέσαι ψήστης».
-«Οπως κι αν φανταζόμαστε τη λαιμαργία, της αξίζουν μόνο το εγκώμιο και η ενθάρρυνση».
-«Ενα γεύμα χωρίς τυρί είναι μια ωραία γυναίκα που της λείπει ένα μάτι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από