Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργλων Οικονομικών και Υγείας, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι «η επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων κάθε χρόνο ισούται με το 50% τις περιουσίας τους», προσθέτοντας ότι κάθε διετία τα Ταμεία λαμβάνουν ούτως ή άλλως το σύνολο της περιουσίας τους.

Στο μεταξύ, πριν από τις δηλώσεις των δύο Υπουργών για συμπόρευση στην διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν και στο φάρμακο, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να τονίζει ότι ο προϋπολογισμός για την φαρμακευτική δαπάνη εντός του 2012 έχει «κλειδώσει» στα 2,8 δις ευρώ.

Όπως ο ίδιος υπογράμμισε ο προϋπολογισμός θα ελέγχεται κάθε μήνα, ενώ καθιερώνεται έκπτωση (rebate) ανά τρίμηνο των φαρμακείων, των φαρμακαποθηκών και των φαρμακευτικών εταιρειών προς τα Ταμεία. «Με τον τρόπο αυτό, δεν θα υπάρχει προκλητή ζήτηση και υπερσυνταγογράφηση», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Ό,τι είναι παραπάνω από αυτό είναι κακοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, συμπληρώνοντας ότι το υπουργείο Υγείας δεν μελετά την λήψη επιπλέον μέτρων για την συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης, όπως είναι για παράδειγμα η μεγαλύτερη συμμετοχή των ασφαλισμένων.