Η νέα B-Class απέκτησε πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, χωρίς να χάσει τον πολυχρηστικό χαρακτήρα της, ενώ τα νέα μοτέρ προσφέρουν οικονομία χάρη στην πληθώρα καινοτομιών.

Η πρακτικότητα και η αφθονία χώρων είναι τα βασικά στοιχεία που κυριαρχούν στο εσωτερικό της καινούργιας B-Class. Χάρη στο σύστημα Easy-Vario-Plus (που επιτρέπει στα πίσω καθίσματα κίνηση κατά τον διαμήκη άξονα), ο χώρος αποσκευών αυξάνεται σημαντικά από τα 486 λίτρα στα 666. Εκτός από το χάι-τεκ ταμπλό του, στο οποίο ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη TFT, ο οδηγός έχει πολύ καλύτερη περιμετρική ορατότητα και σίγουρα ένα πιο σπορ τιμόνι.

Στον δρόμο το μεσαίο πολυμορφικό μοντέλο προσφέρει εξαιρετική οδική συμπεριφορά χάρη στο μειωμένο κέντρο βάρους, τη νέα ανάρτηση και το αναβαθμισμένο ESP. Στην πράξη και με όπλα τα παραπάνω καλούδια η νέα B-Class έχει αυξήσει σημαντικά τα αποθέματα πρόσφυσης, οι κλίσεις του αμαξώματος είναι σημαντικά περιορισμένες, ενώ το τιμόνι αψεγάδιαστο.

Η έκδοση Β-200 BlueEfficiency κρύβει κάτω από το καπό της ένα 1.600άρι μοτέρ 156 ίππων, ενώ το ίδιο σε κυβικά μοτέρ υπάρχει και στη «μικρότερη» έκδοση B-180 BlueEfficiency που αποδίδει 122 ίππους. Η έκδοση των 156 ίππων της δοκιμής μας – εκτός από τη σπιρτάδα του – προσφέρει σύστημα Eco Start/Stop που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 12% (σε σχέση με τα προηγούμενα μοτέρ). Το εξάρι κιβώτιο φρόντιζε ιδιαίτερα στον αυτοκινητόδρομο να κάνει ακόμη μεγαλύτερη οικονομία (η μέση κατανάλωση είναι 5,9 λίτρα ανά 100 χλμ.), ενώ οι εκπομπές CO2 είναι στα 137 γραμμ./χλμ.

Η Β-200 κοστίζει από 26.650 ευρώ (από 25.500 ευρώ η Β-180 ή 24.294 ευρώ με απόσυρση) με 4 αερόσακους, ESP, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες κτλ.