ΙΤΑΛΙΑ

Επτά-δέκα μήνες θα χρειαστούν για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia» που ναυάγησε στο νησί Τζίλιο από τη στιγμή που το έργο θα ανατεθεί σε κάποια εταιρεία, δήλωσε ο Φράνκο Γκαμπριέλι ο οποίος έχει αναλάβει τη διαχείριση της καταστροφής.

ΗΠΑ

Φαβορί στις αυριανές προκριματικές της Φλόριδας είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης που διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προηγούνταν χθες σε δημοσκόπηση του NBC με 42% της πρόθεσης ψήφου. Ο Νιουτ Γκίνγκριτς λαμβάνει το 27% και τρίτος έρχεται ο υπερσυντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ με 16%.

ΠΕΡΟΥ

Πυρκαγιά σημειώθηκε χθες σε ιδιωτική κλινική αποκατάστασης τοξικομανών και αλκοολικών στη Λίμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 ασθενείς. Οι υπεύθυνοι της κλινικής τούς κρατούσαν κλειδωμένους για να μη διαφύγουν, ενώ τη φωτιά φαίνεται ότι έβαλαν δύο ασθενείς που ήθελαν να δραπετεύσουν.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τέσσερις νυν και πρώην δημοσιογράφοι της «Sun» συνελήφθησαν το Σάββατο στο πλαίσιο της έρευνας για δωροδοκίες προς αστυνομικούς. Θα επανεξεταστεί επίσης ο ρόλος της Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύντριας της εφημερίδας του Ρούπερτ Μέρντοκ.

ΚΟΥΒΑ

Οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος διαβεβαίωσαν ότι δεν θα παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή στον «εχθρό», την ώρα που υπόσχονταν να καταπολεμήσουν τη διαφθορά και να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις με μικρές δόσεις οικονομίας της αγοράς. Πάντως, κουβέντα για τις από καιρό αναμενόμενες αλλαγές δεν διέρρευσε χθες, πρώτη ημέρα του κομματικού συνεδρίου που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.