Σήμερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της Αττικής και με πιθανότητα βροχής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν από σήμερα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, σήμεραστα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και στα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στην Αθήνα από 3-9 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη από -2 έως 5, ενώ στους -9 θα δείξει ο υδράργυρος στη Φλώρινα.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Για αύριο,θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές χιονοπτώσεις σε δυτική και κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Βόρειες Σποράδες, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο θα κυμανθούν από 6-8 μποφόρ.

Ισχυροί άνεμοι και ασθενής βροχή αναμένονται στην Αττική.

Το σκηνικό του καιρού θα επιδεινωθεί από τη Δευτέρα, με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, όπου κατά τόπους θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα και την Τρίτη, ενώ ισχυρός θα είναι ο παγετός κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Στα ανατολικά και νότια της χώρας αναμένονται τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν έως και 8 μποφόρ.