Τα κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών είναι έτοιμα να κάνουν και πάλι σήμερα κόντρα στην Ιταλία (17.00, ΕΤ 1), αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά. Να ανεβαίνουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου!

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών λοιπόν είναι πιστή στο ραντεβού της σε μία μεγάλη διοργάνωση για άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια. Κι όπως είπε και η Αντιγόνη Ρουμπέση, «θέλουμε φυσικά το χρυσό μετάλλιο». Θυμίζουμε ότι στις τελευταίες διοργανώσειςη Εθνική πήρε ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ το 2010 (ήττα από τη Ρωσία) και χρυσό το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο της Σαγκάης (νίκη επί της Κίνας).

«Είμαστε τεράστια ομάδα και δεν το βάλαμε κάτω», είπε η αρχηγός της Εθνικής, Κική Λιόση, μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας στον προχτεσινό ημιτελικό. Η Λιόση μπορεί βέβαια με αυτά τα λόγια να δείχνει και την απογοήτευση των κοριτσιών από τη γενικότερη αδιαφορία της Πολιτείας.

«Ενα θέμα που θα πρέπει να κάνουμε να ξεχάσουν τα κορίτσια είναι και η απογοήτευση που αισθάνονται για την αδιαφορία της Πολιτείας», είχε πει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης λίγο πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να θυμίσουμε και το γεγονός ότι η Εθνική Γυναικών, όπως και η Εθνική Ανδρών, κινδύνευσαν να μην ταξιδέψουν στο Αϊντχόβεν, αφού η ομοσπονδία δεν είχε τα χρήματα για να στείλει εγκαίρως στην Ολλανδία τα 80.000 ευρώ που χρειάζονταν για τη διαμονή και τις μετακινήσεις των ομάδων.

Με βάση όλα αυτά τα προβλήματα, δεν έχει άδικο η Κική Λιόση που υποστήριξε ότι αυτή η ομάδα είναι «η κορυφαία εθνική ομάδα όλων των σπορ». Κι η πορεία της δεν σταματά στον σημερινό τελικό, αλλά συνεχίζεται και με το προολυμπαικό τουρνουά.

n Σημειώνουμε ότι σήμερα αγωνίζεται για την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόβεν και η Εθνική Ανδρών, η οποία αντιμετωπίζει τη Γερμανία (13.00). Η Εθνική Ανδρών έχει επίσης εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά.