Η υπόθεση που χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο των κουμπάρων είναι αυτή της εκβίασης της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ τον Σεπτέμβριο του 2006. Ενας από τους τρεις «πρωταγωνιστές» ήταν ο Κώστας Κωνσταντινίδης, έμπορος σιτηρών από το Κιλκίς, τον οποίο είχε παντρέψει ο Σάββας Τσιτουρίδης. Ο τότε υπουργός Απασχόλησης παραδέχτηκε ότι γνώριζε τον έμπορο από το Κιλκίς, αλλά δεν παρακολουθούσε τις οικονομικές του δραστηριότητες.

Ο δεύτερος από τους τρεις καταδικασθέντες πλέον είναι ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, που στη Θεσσαλονίκη ήταν γνωστός ως «Πανάγος», ο οποίος μπορεί να μην ήταν κουμπάρος αλλά ήταν φίλος και δεξί χέρι του Παναγιώτη Ψωμιάδη επί σειρά ετών.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. Ο Αναγνωστόπουλος, που κατείχε διάφορες θέσεις αξιοποιώντας την κομματική ιδιότητά του ως στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, ήταν από τους βασικότερους συμβούλους του τότε νομάρχη με καθοριστική συμμετοχή στις προεκλογικές εκστρατείες του, ενώ ήταν μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού της Νομαρχίας και μέλος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας, η δράση του οποίου ήταν αμφισβητούμενη.