Τηλεόραση πάντως εσύ δεν κάνεις συχνά. O,τι λεφτά σου λείπουν τα παίρνεις από τη διαφήμιση.

Είναι ένα καλός τρόπος για να συμπληρώσω το εισόδημά μου. Εδώ στο Εθνικό του χιλιάρικου είμαστε όλοι. Πάνω κάτω χίλια, τώρα με τις μειώσεις. Αλλά δεν είμαι από αυτούς που δαιμονοποιούν την τηλεόραση. Οτι όποιος είναι εκεί μέσα είναι κατώτερος και άλλες τέτοιες βλακείες. Και η διαφήμιση για τους ηθοποιούς είναι. Είχα κάνει και εκείνη με τον γαϊδαράκο. Αλλά αυτήν τη φορά όλη αυτή η υστερία που έχει προκληθεί με ταλαιπωρεί πολύ.

Προχωράς στον δρόμο και σου φωνάζουνε «ομορφάντρα»;

Ναι και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Μέχρι τώρα ήμουν λίγο σαν πρίγκιπας. Οι λίγοι που με ξέρανε από το θέατρο, ερχόντουσαν, μου μιλάγανε και αυτό μου έδινε μεγάλη χαρά – αλλά για τους πολλούς ήμουνα άγνωστος. Μπορούσα να παρατηρώ τους ανθρώπους, γιατί είναι και αυτό μια διαστροφή μου, να τους κλέβω εικόνες. Τώρα πρέπει να περπατάω σκυφτός λες και έχω κάνει κανένα έγκλημα, μην τύχει και με ανακαλύψουν. Αλλά εντάξει, φούσκα είναι, θα περάσει.

Εκανες πάντως τους ανθρώπους να χαμογελάσουν λίγο.

Ναι γιατί τους έχει πιάσει όλους η κατάθλιψη της κρίσης. Αν και έτσι ήταν πάντα στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια κατήφεια και μια ζοχάδα. Ε, μας έπεσε και αυτή η μεγάλη πέτρα στο κεφάλι…

Χάρηκα πάντως όταν έμαθα ότι τη λέξη «ομορφάντρας» την είπες αυθόρμητα. Οτι δεν υπήρχε στο σενάριο. Ηταν μια νίκη απέναντι στους «τεχνικούς της διαφήμισης».

Ηταν μια κατά κράτος νίκη της τέχνης, όμως γι’ αυτό βοήθησε το βαρύ πυροβολικό της τέχνης, ο Σαίξπηρ.

Eχει γράψει ο Σαίξπηρ «ομορφάντρας»;

Ναι στον Σαίξπηρ του Περικλή, που παίζουμε μέχρι τώρα, ο Χατζησάββας λέει κάποια στιγμή στον Λούλη «κρίμα που έγινε αυτό, είσαι και ομορφάντρας». Μου άρεσε πολύ αυτή η λαϊκή λέξη που έβαλε ο μεταφραστής στο σαιξπηρικό κείμενο και υποσυνείδητα μού βγήκε στο διαφημιστικό. Τελικά δεν υπάρχει παρθενογένεση ούτε στη ζωή ούτε στη διαφήμιση. Κουβαλάμε μέσα μας, όχι μόνο αυτά που ζήσαμε εμείς, αλλά και όσα έζησαν οι πρόγονοί μας. Αλλά εν πάση περιπτώσει μην πάμε τόσο βαθιά.