Γιατρούς του ΕΣΥ θα «επιστρατεύσει» ο ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε να σπάσει το «καρτέλ» των γιατρών, ειδικά στην περιφέρεια, που αρνούνται να συμβληθούν με το νέο Ταμείο. Στόχος του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα είναι οι περίπου 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι που υπάγονται σε αυτό να εξυπηρετούνται από ένα διευρυμένο δίκτυο ιδιωτών γιατρών, ωστόσο εκατοντάδες είναι αυτοί που αρνούνται να συμβληθούν.

«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ελλείψεις επειδή οι γιατροί, κυρίως στην περιφέρεια, δεν έχουν συμβληθεί», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, αναφερόμενος ενδεικτικά στο παράδειγμα του Νομού Σερρών, όπου δεν υπάρχει συμβεβλημένος παιδίατρος. «Πρέπει να εξασφαλίσουμε ωστόσο στους πολίτες δωρεάν υπηρεσίες. Γι’ αυτό και επεξεργαζόμαστε το σχέδιο να αγοράσουμε υπηρεσίες από το ΕΣΥ», σημειώνει. Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Εργασίας, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Παρ’ όλα αυτά, η σκέψη είναι να αγοράζουν τις υπηρεσίες των δημόσιων γιατρών, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι η ενοικίαση των απογευματινών ωραρίων.

Ετσι, στην περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχος ιδιώτης γιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ στην περιοχή, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κλείσουν απογευματινό ραντεβού με γιατρούς του ΕΣΥ και το Ταμείο τους να καλύπτει τα έξοδα της εξέτασης.