Από την ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων μπορούν να τυπώσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δόσης Ιανουαρίου της έκτακτης εισφοράς όσοι φορολογούμενοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες, εφόσον δεν έχουν παραλάβει ακόμα το σχετικό ραβασάκι. Η ΓΓΠΣ, λόγω φόρτου εργασίας, καθυστέρησε και αυτόν τον μήνα να στείλει τα ειδοποιητήρια, με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας να μη γνωρίζουν τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν.

Αν είναι πιστοποιημένοι χρήστες του Τaxisnet μπορούν με τους προσωπικούς κωδικούς τους να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr. Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον η δόση του Ιανουαρίου είναι ισόποση με τη δόση Δεκεμβρίου, μπορούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά στην εφορία τους με το εκκαθαριστικό του προηγούμενου μήνα.

Τα ειδοποιητήρια αναμένεται να φτάσουν στους αποδέκτες τους εντός των ημερών, καθώς εκτυπώθηκαν πλέον από τη ΓΓΠΣ, αλλά η προθεσμία λήγει την ερχόμενη Τρίτη. Εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την προθεσμία εξόφλησης της δόσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται προσαυξήσεις 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Για παράδειγμα, δόση έκτακτης εισφοράς 300 ευρώ (που είναι και το ελάχιστο ποσό) επιφέρει προσαύξηση 3 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης.