Αναφερόμενος στις προοπτικές της ΕΑΒ για το 2012, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Τ. Φιλιππάκος είπε: «Είναι ιδιαίτερα θετικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, ενώ το γενικότερο βιομηχανικό περιβάλλον έχει επιβαρυνθεί από την παγκόσμια κρίση και οι ηγετικές εταιρείες του κλάδου με μακροχρόνια επιτυχημένη διαδρομή κλυδωνίζονται, η ΕΑΒ σήμερα έχει εξασφαλισμένο φόρτο εργασίας: το ανατεθέν στην εταιρεία μας με υπογεγραμμένες συμβάσεις και προς εκτέλεση έργο για την εγχώρια και διεθνή αγορά ανέρχεται στα 830 εκ. ευρώ, με τις συμβάσεις εξωτερικού να αναλογούν στο 55% του συνολικού φόρτου.

»Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.  Και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα στις αρχές του 2012».

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τους ευχαρίστησε λέγοντας ότι «βεβαίως, όλα έχουν επιτευχθεί χάρη στις ακατάπαυστες προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας μας, των 1.600 εργαζομένων μας που αγαπάνε την ΕΑΒ, βλέπουν την πορεία της, διαβλέπουν την προοπτική της και καθημερινά υπερβάλλουν εαυτόν για την από κοινού επίτευξη των στόχων».

Ιδιαίτερα τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας στην προστασία του περιβάλλοντος, η οποία το 2011 εκφράσθηκε με νέες σημαντικές επενδύσεις, με την έναρξη αξιόλογων συνεργασιών με ακαδημαϊκούς φορείς αλλά και με την καθημερινή πρακτική της εταιρείας.

Της τελετής ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση κατά την οποία παρουσιάσθηκαν στον κ. Ιερώνυμο η δραστηριότητα της ΕΑΒ και οι προοπτικές της εταιρείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος εξεδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον του για τις προοπτικές της εταιρείας αλλά και για τα περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στη Διοίκηση της ΕΑΒ να αναφερθεί στις μέχρι σήμερα δράσεις της και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει στο πλαίσιο της δέσμευσής της για σεβασμό στις αρχές της αειφορίας.

Τον Αρχιεπίσκοπο και την ιερατική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Κυριάκος Λινάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τάσος Φιλιππάκος και ο Εκτελεστικός Σύμβουλος Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος, ενώ αισθήματα βαθύτατου σεβασμού εξέφρασαν προς τη Μακαριότητά του τα στελέχη της εταιρείας, οι προσκεκλημένοι και οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας.