Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας το μεσημέρι και πλήθος κόσμου με την παρουσία του είπε το τελευταίο αντίο στον Κρητικό πολιτικό.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε η κόρη του εκλιπόντος, βουλευτής της Α’ Αθήνας Ολγα Κεφαλογιάννη. «Μια αστραπή είναι η ζωή πατέρα, μα προλαβαίνουμε. Καλό ταξίδι. Σε λατρεύουμε», είπε σε κλίμα συγκίνησης ενώ μίλησε για την πολιτική διαδρομή του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του πατέρα της με την Κρήτη και το χωριό του, τα Ανώγεια, μίλησε για την πορεία του στην

ιατρική και την πολιτική, για τα διδάγματα που πήρε από εκείνον η ίδια και οι αδερφές της, για τη μητέρα της που ο Γιάννης Κεφαλογιάννης τής ήταν ευγνώμων που στεκόταν πάντα δίπλα του, για τις πολιτικές του αποφάσεις – όπως για παράδειγμα τη δημιουργία του ΕΚΑΒ ή το κάψιμο των φακέλων πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων, που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα του Κρητικού πολιτικού, ο οποίος πρόσφερε ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου, υπηρετώντας τον κοινοβουλευτισμό και την παράταξή του για πενήντα χρόνια.

Από τον πολιτικό κόσμο παρόντες στη νεκρώσιμο ακολουθία ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαιωάννου, οι πρώην Πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής, πλήθος βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με τους τρεις βουλευτές του κόμματός της.