Ασχολήθηκε με τα κοινά πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2010 και ήδη από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του στα υπόλοιπα μέλη: θα δώριζε την αμοιβή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου Ηρακλείου, Μηνάς Σταυρακάκης, διέθεσε τις αμοιβές ενός χρόνου - περίπου 10.000 ευρώ - στον κλάδο της υγείας που, όπως λέει, είναι ευαίσθητος και καταγράφει σημαντικές ελλείψεις.
Μάλιστα, επιθυμία του είναι τα χρήματα να μη διατεθούν σε δαπάνες, όπως πετρέλαιο και ρεύμα, αλλά σε μηχανήματα που έχει ανάγκη το Κέντρο. «Και μία ζωή να σωθεί από ένα εργαλείο που θα αγοραστεί με αυτά τα χρήματα, για μένα αξίζει τον κόπο», λέει ο 53χρονος φοροτεχνικός και δεσμεύεται να δωρίσει και την επόμενη χρονιά τον μισθό του από τον δήμο σε τομείς που επίσης έχουν ανάγκη, όπως η παιδεία. «Στον δικό μας δήμο που είναι ένας από τους μικρότερους του Νομού Ηρακλείου και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αν δεν βοηθήσουν οι αιρετοί θα πάμε χαμένοι. Αλλωστε, όχι μόνο εγώ, αλλά και ο δήμαρχος και τα υπόλοιπα μέλη συνεισφέρουν - καθένας με τον τρόπο του - για το καλό του δήμου», λέει ο κ. Σταυρακάκης.
Πατέρας τριών κοριτσιών - οι δύο μεγαλύτερες κόρες σπουδάζουν σε άλλες πόλεις -, παραδέχεται πως τα έξοδα είναι πολλά και σε μια τέτοια περίοδο χρήματα δεν περισσεύουν σε κανέναν. «Θα μπορούσα με αυτά τα λεφτά να πληρώνω τα ενοίκια των παιδιών μου. Από τη στιγμή όμως που είμαι γερός και - παρά την κρίση - συνεχίζω να έχω δουλειά, θεωρώ πως αυτό που έκανα θα πρέπει να γίνεται από κάθε αιρετό. Οι ανάγκες παραμένουν ανάγκες, αλλά αυτά τα χρήματα πρέπει να μένουν στον τόπο. Αυτή την περίοδο πιέζομαι οικονομικά, αλλά θυμάμαι πάντα πως δεν μπήκα στα κοινά για να αυξήσω το εισόδημά μου. Αν δεν έχεις επάγγελμα και μπαίνεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπορεί και να κλέψεις. Εγώ θέλω να προσφέρω», καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από