ΣΤΟΥΣ είκοσι μειώθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων που επέβαιναν στο «Costa Concordia» μετά τον εντοπισμό της σορού μιας γυναίκας στην πρύμνη του μισοβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου. Τα θύματα είναι πλέον δεκατρία, εκ των οποίων τα πέντε είναι αγνώστων στοιχείων. Ως προς τον ακριβή αριθμό των επιβατών εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση.

Ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας εκτίμησε χθες ότι στο πλοίο επέβαιναν πιθανότατα άτομα που δεν είχαν καταχωριστεί στις λίστες των επιβατών. Την υπόθεση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι η οικογένεια μιας Ουγγαρέζας επικοινώνησε με τις ιταλικές Αρχές δηλώνοντας ότι η γυναίκα βρισκόταν στο πλοίο χωρίς να είναι καταγεγραμμένη στη λίστα των επιβατών. «Η οικογένεια είπε ότι βρισκόταν στο πλοίο μαζί με ένα μέλος του πληρώματος και ότι τους τηλεφώνησε όταν βρισκόταν στο πλοίο. Αλλά δεν ήταν στις λίστες των επιβατών», τόνισε ο Φράνκο Γκαμπριέλι σε συνέντευξη Τύπου.

Στο μέτωπο των ερευνών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα φέρεται να κατέθεσε ο πλοίαρχος του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου στην πρώτη του κατάθεση προς τις Αρχές. Σύμφωνα με τον Φραντσέσκο Σκετίνο, η πλοιοκτήτρια εταιρεία όχι μόνο βρισκόταν σε πλήρη γνώση της απόκλισης του πλοίου από τη συνήθη του διαδρομή, αλλά επιπλέον συνηθίζει να προτρέπει τους πλοιάρχους των πλοίων της να πλησιάζουν κοντά στις ακτές για διαφημιστικούς σκοπούς. Ο Σκετίνο υποστήριξε επίσης ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από την πρόσκρουση το μαύρο κουτί του πλοίου είχε τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει, η εταιρεία δεν είχε πράξει τα δέοντα για την επισκευή του. Οι Αρχές αναζητούν στο μεταξύ τον φορητό υπολογιστή του πλοιάρχου, τον οποίο ο Σκετίνο φέρεται να πήρε μαζί του κατά την αποβίβασή του και να παρέδωσε σε μια ξανθιά γυναίκα όταν βγήκε στην ακτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αυτή είναι δικηγόρος.