Θαμπά αστέρια αποδείχτηκαν οι ποδοσφαιριστές που πήγαν το περασμένο καλοκαίρι στον Πειραιά. Συνολικά έγιναν 14 μεταγραφές (αφορά και τους δανεικούς παίκτες), αλλά καμία μεταγραφή δεν έχει κάνει τη διαφορά! Ο Κοστάντσο βρίσκεται στην έξοδο. Ο Γέστε επέστρεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Φέισα έκανε χθες προπόνηση ύστερα από απουσία δυόμισι μηνών λόγω τραυματισμού. Ο Μακούν στα περισσότερα παιχνίδια γυαλίζει τον πάγκο. Οι Αμπντούν, Μόνχε δεν βρίσκονται στο επίπεδο του Ολυμπιακού.

Ο Μαρκάνο είναι ή του ύψους ή του βάθους. Ο Χαβίτο δόθηκε δανεικός στην τουρκική Ορντουσπόρ και ο Ζαραδούκας στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο τελευταίος δεν δοκιμάστηκε ούτε σε φιλικό ματς! Δανεικοί παραχωρήθηκαν οι Κατάι, Γκρμπιτς. Ο γκολκίπερ Δασκαλάκης είναι… εξαφανισμένος. Ο Βαλβέρδε δεν θέλει στην ομάδα τον σκόρερ Μήτρογλου! Μόνο ο Ορμπάιθ έχει δείξει την αξία του.

Το μεγάλο στοίχημα για τον βάσκο τεχνικό είναι να κάνει σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Ο περίφημος ισπανός τεχνικός διευθυντής Μαθία έφυγε… νύχτα από τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει και ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης να κάνει την αυτοκριτική του. Απαιτείται λοιπόν καλύτερη οργάνωση, περισσότερη δουλειά και λιγότερη γκρίνια.

Δικαιολογημένα ο Ολυμπιακός φωνάζει για τα πέναλτι που δεν δόθηκαν σε Τοροσίδη, Χολέμπας στα ματς με Ξάνθη, Λεβαδειακό ή για διαιτησίες που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και το θέμα της διαιτησίας δεν πρέπει να προβάλλεται ως άλλοθι για λάθη που έχουν γίνει είτε από τη διοίκηση είτε από τον Βαλβέρδε είτε από τους ποδοσφαιριστές.

Ο κ. Μαρινάκης με δήλωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ολυμπιακού, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Για μια ακόμα φορά ζήσαμε την εχθρότητα ενός συστήματος που από το καλοκαίρι πολεμά με λύσσα τον Ολυμπιακό.

Στηρίζουμε τον προπονητή και τους παίκτες μας. Θα ενισχύσουμε άμεσα την ομάδα, θα γεμίσουμε το γήπεδό μας και όλα τα γήπεδα της Ελλάδας, ειρηνικά και μαζικά. Θα δώσουμε μάχες για ισονομία σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος. Και στο τέλος του δρόμου, θα φτάσουμε στους τίτλους που μας αξίζουν, γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα.

Είμαι εδώ και θα είμαι για πάρα πολλά χρόνια ακόμα. Ξέρετε όλοι ότι λατρεύω τον Ολυμπιακό μας και το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί. Δεν είμαι εκπρόσωπος, ούτε υπάλληλος, ούτε εκφραστής της απαξίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε θα καταστώ ποτέ ανενεργός και αμέτοχος σε οποιαδήποτε μεγάλη δυσκολία ή πρόβλημα. Και όποιος τολμήσει να αδικήσει τον Ολυμπιακό και την προσπάθειά μας για ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα με βρίσκει πάντα απέναντι του. Ξέρω τι χρειάζεται και θα το πράξω άμεσα. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, αποφασισμένοι για τη μεγάλη νίκη».

Ο Βαλβέρδε συνέστησε χθες στους παίκτες του μεγαλύτερη προσπάθεια για να πετύχει ο Ολυμπιακός τους στόχους του.

Στον μεταγραφικό τομέα, εξετάζεται η περίπτωση του Λεονάρντο με την προϋπόθεση να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ. Δυσκολεύει το θέμα της μετακίνησης του Αργεντινού Φορμίκα, ενώ ο γκολκίπερ Κάρολ ετοιμάζεται να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.