Σε σκληρή κόντρα βρισκόταν επί περίπου έναν χρόνο ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου και ορισμένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Γεωργαντά. Ετσι, τον περασμένο Σεπτέμβριο παρενέβη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και αντικατέστησε το ΔΣ. Μία ημέρα πριν είχε ασκηθεί δίωξη κατά του αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Νίκου Λογοθέτη για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος, έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει ο προϊστάμενός του Α. Γεωργίου.

Αιτία των αντιπαραθέσεων ήταν οι αντιρρήσεις που η κ. Γεωργαντά και άλλα μέλη του ΔΣ προέβαλλαν για την εφαρμογή οδηγιών της Eurostat και κυρίως την ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα του προϋπολογισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την κ. Γεωργαντά, να φουσκώσει τεχνητά το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% του ΑΕΠ και να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτεια. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, βεβαίως, αυτή η ένταξη ήταν επιβεβλημένη από τους κανόνες της Eurostat.

H κ. Γεωργαντά έφτασε στο σημείο να καταγγείλει τον κ. Γεωργίου ότι ήθελε τα μέλη του ΔΣ να είναι «σφραγίδες» και να υποστηρίξει ότι είμαστε «υπό γερμανική κατοχή», κάτι που έκανε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να αμφισβητήσει τη σοβαρότητά της.