«Δεν ξέρουμε αν τα κίνητρά του είναι ψηφοθηρικά ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ. Σίγουρα, όμως, τέτοιες απειλές, σε μια στιγμή που ο λαός υποφέρει εξαιτίας της πολιτικής τους, ξεπερνούν τα όρια της ανευθυνότητας. Είναι εκβιαστικές, και επικίνδυνες», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.

Η δήλωση του κ. Λοβέρδου -στον τηλεοπτικό σταθμό Mega- έγινε με αφορμή το ζήτημα που έχει ανακύψει με την αναπροσαρμογή του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, μετά το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος θέλησε να στείλει μήνυμα ότι δεν μπορεί να επιχειρείται η δίωξη του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το θέμα του ελλείμματος, καθώς υπήρξε συμφωνία με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα στην υπάρχει μακελειό. Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία: Από εκεί που πηγαίνει προς το να μην γονατίσει, θα γίνει μακελειό», είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Όφειλε ο εισαγγελικός λειτουργός, όταν υπάρχει μία καταγγελία ενός πολίτη και ακούγεται το όνομα κάποιου που είναι υπουργός, να σταματά επί τόπου, γιατί απαγορεύεται να κάνει αξιολόγηση, γιατί αλλιώς παραβιάζει το Σύνταγμα και τις κείμενες νομοθεσίες, και να αποστείλει το φάκελο στη Βουλή η οποία και θα κρίνει», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.