Το έστειλαν αναγνώστες της στήλης με το λακωνικότατο σχόλιο «Ελλαδάρα» (κυκλοφορεί δε ευρέως στο Διαδίκτυο και λόγω του υπογράφοντος υπουργού, που επανήλθε στο προσκήνιο για άλλα, κομματικά). Το σχόλιο τα λέει όλα (τα κακά, βεβαίως βεβαίως). Και ακολουθεί δημοσίευση σε φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως του 2010 με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (διόλου λακωνικότατον, που επίσης τα λέει όλα).

Οπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, πως με προεδρικό διάταγμα: Χαρίζεται το υπόλοιπο της ποινής καθείρξεως είκοσι ετών του Κ.Μ., κατά προσαρμογή απόφασης του Κακουργιοδικείου Παλέρμο Ιταλίας με την οποία είχε καταδικαστεί σε αντίστοιχη κάθειρξη για πώληση, διανομή, αγορά, εκχώρηση, μεταφορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του Γ.Θ. για αγορά, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ληστεία, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία, προκειμένου να διοριστεί σε Δήμο της Κρήτης. Οπως και οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Χ.Χ. για κλοπή, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Ή αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Π.Α. από Εφετείο Ανηλίκων «με ελάχιστο όριο τα επτά έτη και μέγιστο όριο τα δεκαπέντε για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προκειμένου να αποκατασταθεί επαγγελματικά στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα».

Βεβαίως και κάποιες… άρσεις έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα, για να επανενταχθούν στην κοινωνία άνθρωποι με παλιές καταδίκες που τους «κυνηγούν». Και κυρίως: φανταστείτε πως κάποιοι πολιτικοί ή δημόσιοι «λειτουργοί» με… μακρύ χέρι δεν έχουν φτάσει ποτέ στη Δικαιοσύνη για ανομήματά τους οι συνέπειες των οποίων δεν βιώνονται καν για να αρθούν! Βοήθειά μας.

Φοίβη