«Ασε κάτω το Καλάσνικοφ!»

Αγαπητή Φοίβη,

Δεν μας έφτανε η άσχημη οικονομική κατάσταση που έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όλων μας, έχουμε και τον φόβο της εγκληματικότητας που προέρχεται κυρίως από την αλβανική μαφία.

Αποτρόπαιες πράξεις και στυγερά εγκλήματα έχουν τρομοκρατήσει όλους μας. Δεν τα ακούμε, πλέον, από τις ειδήσεις, αλλά από τις αφηγήσεις κοντινών μας προσώπων που μας τα διηγούνται.

Τελευταία άκουσα, έντρομη, περιγραφή επίθεσης αλβανικής συμμορίας σε απομονωμένη μονοκατοικία στο Κρυονέρι, όπου τα ανθρωπόμορφα κτήνη επιτέθηκαν, με όπλο και μαχαίρι, σε ηλικιωμένη και άρρωστη γυναίκα και την εκβίαζαν λέγοντάς της «Κ… λόγρια, πού είναι τα χρυσαφικά και τα λεφτά σου;» και έφυγαν παίρνοντας το αυτοκίνητο.

Από άλλη διήγηση έμαθα ότι περιέλουσαν γυναίκα με βενζίνη (!), άναψαν φωτιά με αναπτήρα απειλώντάς την να την κάψουν…

Προτείνουμε άμεση επαναφορά της θανατικής ποινής και έλεγχο των συνόρων προς Αλβανία με πολλούς και καλά οπλισμένους αστυνομικούς. Πώς θα απαλλαγούμε, άραγε, από αυτή τη «φάρα» των υπανθρώπων Αλβανών που έχουν κάνει «κράτος εν κράτει» στη χώρα μας;

Πρέπει να βρεθεί, το συντομότερο, μια λύση ν’ αποστέλλονται στην πατρίδα τους και να γεμίζουν τις δικές τους φυλακές. Οχι να τους ταΐζουμε κιόλας.

Μάρα Σ., Κηφισιά

Δεν ξέρω αν ακούμε όλοι τις ίδιες ειδήσεις, αγαπητή Μάρα, αλλά δεν ακούγεται από παντού η αλβανική Μαφία. Κάτι Ελληνες, ελληνότατοι, συλλαμβάνονται ή κατηγορούνται. Αλλά αν θέλουμε τα κάνουμε όλα… αλβανικά. Και η ιστορία με ομάδα που μπήκε με Καλάσνικοφ σε βαγόνι του ΗΣΑΠ και τα ξάφρισε όλα ακούστηκε και γράφτηκε στα μπλογκ, αλλά αποδείχτηκε κατασκεύασμα. Αφήστε που με τα κυκλώματα τοκογλυφίας και εκβιαστών αποκαλύφθηκαν, με εφοριακούς – που έχουν εκατομμύρια στους προσωπικούς τους λογαριασμούς -, δημοσιογράφους και λουλούδια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη, δεν μοιάζουμε να ανήκομεν λιγότερο εις την… Μαφίαν (πώς λέγανε: ανήκομεν εις την Δύσιν).

«Ερις άμοτον μεμαυία…» (πώς είπατε;)

Φοίβη μου γεια σου,

Προσπαθώντας όπως κάθε μέρα, όπως όλοι, να επιβιώσω μέσα στην τρέλα που περιρρέει, διάβασα πως ο Μεγάλος Αρχηγός Καρα-Τζαφέρι «τσιτάρισε» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας – γεια σου και Μεγάλε και Σοφέ! – μια φράση του Ορφέα, σε άπταιστη αρχαία ελληνική, από τα «Αργοναυτικά».

Και καράφλιασα!

Γιατί θυμάμαι πως ο Μεγάλος Αρχηγός δήλωνε παλιά και καμάρωνε πως είναι αυτοδημιούργητος – παιδί του λαού – και έχει τελειώσει μόνο το Νυχτερινό Γυμνάσιο, επειδή έπρεπε να δουλεύει για να ζήσει και πως όσα γραμματάκια έμαθε, εκεί τα έμαθε!

Και δεν έμαθε βέβαια εκεί όλη την αρχαία ελληνική γραμματεία!

Και έτσι, με αφορμή αυτό, εγώ τώρα αναρωτιέμαι ποιος του πουλάει κάθε τόσο τα τσιτάτα που ξεφουρνίζει, αλλά που τα ακούνε οι χαχόλοι, και πόσο και με ποιανού λεφτά τα πληρώνει.

Potulinos

Ω ρε «άνδρα μοι ένεπε μούσα πολύτροπον ος μάλα πόλλα…» μας χρειάζεται, αγαπητέ Potulinos. Στο νυχτερινό (σαν τον άλλο, τον φτωχούλη γιο του ταχυδρόμου που κατέληξε με βιλάρες και εκατομμύρια…) δεν έμαθε, φαίνεται, ποτέ η αρχηγάρα για την πολιτική εκείνο το ομηρικό «Ερις άμοτον μεμαυία… η τ’ ολίγη μεν πρώτα κορύσσεται, αυτάρ έπειτα ουρανώ εστήριξε κάρη και επί χθονί βαίνει» (Εριδα λυσσασμένη… που στην αρχή μικρή ξεσηκώνεται κι έπειτα φτάνει ώς τον ουρανό με την κεφαλή και με τα πόδια τη γη, «Ιλιάδα»), παρά – επιλεκτικά – έμεινε μόνον το «Αιδώς δ’ ουκ αγαθή κεχρημένω ανδρί παρείναι» (η ντροπή δεν ταιριάζει σ’ εκείνον που τον δέρνει η ανάγκη, «Οδύσσεια») και είπε να της δώσει να καταλάβει – της ντροπής!