Είναι η δεύτερη φορά που ο Παναγιώτης Καρκατσούλης τιμάται από το εν λόγω αμερικανικό ίδρυμα.

Η πρώτη φορά ήταν το 2003, οπότε του απονεμήθηκε το βραβείο «Peter Boorsma» από το Southeastern Conference της ΑSPA.

Το Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση θα απονεμηθεί στον κ. Καρκατσούλη σε ειδική τελετή, τον προσεχή Μάρτιο, στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με διδακτορική διατριβή στην Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld της Γερμανίας.

Ασχολήθηκε με το διοικητικό/ρυθμιστικό φαινόμενο στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία διδάσκει για περισσότερα από είκοσι χρόνια Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση. 

Εργάσθηκε, για δύο δεκαετίες, ως ειδικός επιστήμονας στο υπουργείο Προεδρίας. «Στα χρόνια αυτά προσπάθησα ιδιαίτερα για την ανατροπή των αρνητικών στερεοτύπων για την ελληνική διοίκηση, μέσα από την προώθηση των διοικητικών
μεταρρυθμίσεων. Τα ΚΕΠ αποτελούν την πιο γνωστή απ’ αυτές», λέει ο ίδιος.

Από το 2007 έχει την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Παράλληλα με τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα, είχε έντονη δραστηριότητα ως σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων και διοικήσεων (22), καθώς και διεθνών οργανισμών (5) επί θεμάτων διοικητικών μεταρρυθμίσεων.
 
Έχει εκδώσει πέντε βιβλία και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από εκατό άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, στον ημερήσιο και στον περιοδικό Τύπο. Μελέτες του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, μεταξύ άλλων στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Γερμανικά, στα Ρωσικά, στα Αραβικά και στα Κινεζικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από