Η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην ενέργεια (Ελληνικά Πετρέλαια και ΔΕΠΑ), ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου, η βιομηχανία τροφίμων και επενδύσεις στον τουρισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχαν χθες στο Λαγονήσι κρατικοί αξιωματούχοι και ιδιώτες επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το Κατάρ.

Επικεφαλής των δύο πλευρών ήταν ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ Γιουσέφ Καμάλ. Από ελληνικής πλευράς, στο φόρουμ συμμετείχαν περί τα 100 στελέχη που εκπροσωπούσαν 60 επιχειρήσεις από τους κλάδους της ενέργειας, των τροφίμων, του τουρισμού και του real estate, ενώ από την πλευρά του Κατάρ παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, στελέχη της Qatar Holding (διεθνής επενδυτικός βραχίονας του Κατάρ) και της Qatar Petroleum που είναι ο εθνικός φορέας για την επεξεργασία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Μιλώντας στο φόρουμ ο κ. Πάγκαλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχουν ήδη επαφές (μεταξύ των δύο χωρών) και είχαμε ήδη ένα παρελθόν, όχι πάντα χωρίς προβλήματα, παρεξηγήσεις και επιπλοκές. Οφείλω να ομολογήσω ότι η πλευρά μας ευθύνεται για ένα μέρος αυτών, ίσως ένα μεγάλο μέρος αυτών, αλλά η φύση τους δεν είναι τέτοια που εμποδίζει την περαιτέρω συνεργασία και πιστεύουμε ότι οι προοπτικές που ανοίγονται μπορούν να συνεχιστούν και να ενισχυθούν από τις συζητήσεις που είχαμε».