Η ΓΣΕΕ, υπογράμμισε ο κ.Παναγόπουλος, δεν συζητά επ΄ ουδενί το μισθολογικό κόστος και τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς οι μισθοί δεν ευθύνονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, δεν συζητά ούτε την κλιμακωτή μείωση μισθών, ενώ συζητά οτιδήποτε αφορά το μη μισθολογικό κόστος.

Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι η ΓΣΕΕ ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί επί της απειλής για καθορισμό των μισθών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Πρόσθεσε ότι ο κ.Παπανδρέου είπε πως στηρίζει το διάλογο και θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει κρατική παρέμβαση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο κ.Παναγόπουλος ανέφερε επίσης ότι ο διάλογος της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες δεν ξεκίνησε χθες, εξαιτίας της «βάρβαρης και τραμπούκικης», όπως την χαρακτήρισε, ενέργειας του ΠΑΜΕ, ενώ ερωτηθείς ξανά είπε ότι «ήταν μια απαράδεκτη παρέμβαση, εμείς δεν παίρνουμε εντολή από κανένα κόμμα, ούτε από το ΚΚΕ, εμείς παίρνουμε εντολή από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ και θα την σεβαστούμε μέχρι κεραίας».

Με εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ

«Μας ζητήθηκε να επανέλθουμε δυναμικά στον διάλογο και να βοηθήσουμε με προτάσεις, όπως το 2010, που σώσαμε τον κατώτερο μισθό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος.

Ο κ. Ασημακόπουλος είπε ότι πρέπει και τώρα να κάνουμε προτάσεις για να περισώσουμε τον κατώτερο μισθό και επεσήμανε ότι εξηγήσαμε πως το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν συνδέεται με τον 13ο και τον 14ο μισθό και πολύ περισσότερο με το ύψος του κατώτερου μισθού.

Επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είπε ότι ενδεχόμενη επιβολή κατώτερου μισθού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν συνάδει με την δημοκρατία και την κατανόηση των κοινωνικών εταίρων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απαράδεκτη, επιπόλαιη και άφρονα» την ενέργεια του ΠΑΜΕ να διακόψει τον διάλογο.

Με εκπροσώπους της ΕΣΕΕ

Υπέρ της συνέχισης του κοινωνικού διαλόγου τάχθηκε και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνοντας ότι είναι «ουτοπία η σύνδεση των μισθών με την ανταγωνιστικότητα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι προϋπόθεση για τον κοινωνικό διάλογο είναι ο σεβασμός εκ μέρους της κυβέρνησης των συμφωνιών των κοινωνικών εταίρων, αλλιώς ο διάλογος δεν έχει νόημα.

Ερωτηθείς και αυτός με την σειρά του, για την ενέργεια του ΠΑΜΕ, ο κ. Κορκίδης είπε: «προτιμώ να ξεχάσω τι έγινε και τις εικόνες που δεν τιμούν κανένα μας».