Όπως ανέφερε ο κ. Καρχιμάκης με εκτίμηση του χρόνου των εθνικών εκλογών το τέλος Απριλίου και με την προϋπόθεση ότι έχουν καλυφθεί οι βασικές υποχρεώσεις για το PSI και τη δανειακή σύμβαση, η διαδικασία της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ

μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου.

«Αν υποθέσουμε την 29η Απριλίου ως ημερομηνία των εθνικών εκλογών και το γεγονός ότι απαιτούνται 25 ημέρες πριν για να προκηρυχθούν αυτές, δηλαδή αρχές Απριλίου, τότε θα μπορούσαμε να ορίσουμε την εκλογή ηγεσίας μέσα στον Μάρτιο», είπε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε ο κ. Καρχιμάκης, αμέσως μετά τη λήξη της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όπου θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα, θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες.

«Στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε και την τεχνική οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας, που είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και πρέπει να περαιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», επισήμανε.

Ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι στην πορεία προς την Προγραμματική Συνδιάσκεψη, το ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει την αξιολόγηση και τον απολογισμό της πορείας του, την πολιτική και ιδεολογική του ανασυγκρότηση, καθώς και την διατύπωση του Προγραμματικού Πλαισίου των εκλογών.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ πρότεινε για την ομάδα εισήγησης του απολογισμού και της αξιολόγησης της διετούς κυβερνητικής πορείας του Κινήματος τους κ.κ. Παντελή Οικονόμου (από το Πολιτικό Συμβούλιο), Δημήτρη Ρέππα και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Για την ομάδα εισήγησης του Προγραμματικού Πλαισίου ο κ. Καρχιμάκης πρότεινε τους Πάρη Κουκουλόπουλο (από το Πολιτικό Συμβούλιο), Αννα Διαμαντοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, οι δύο αυτές ομάδες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εισηγήσεις τους οι οποίες θα κατατεθούν και θα συζητηθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε ο κ. Καρχιμάκης, ο Φεβρουάριος θα είναι «ο μήνας του διαλόγου όπου και θα διατάξουμε όλες μας τις δυνάμεις πανελλαδικά».

Το ίδιο χρονικό διάστημα, τέλος, το ΠΑΣΟΚ θα ορίσει την Οργανωτική Επιτροπή της Προγραμματικής Συνδιάσκεψής του και την αντίστοιχη του Τακτικού Συνεδρίου του που θα συγκληθεί τον Ιούνιο, καθώς και την Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα και την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφίων Βουλευτών.