Το ζήτημα της διακοπής στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν κατέβαλαν την έκτακτη εισφορά οδήγησε σε νέα μετωπική σύγκρουση της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε μια άσκηση συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία» των αρμοδίων υπουργών, για να προκαλέσει την άμεση αντίδραση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής της ηλεκτροδότησης σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης από το επίμαχο τέλος (για οικονομικούς λόγους, υγείας κ.ά.). Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε αβάσιμες τις καταγγελίες της ΝΔ και συνέστησε στον κ. Μιχελάκη να τηρεί τους «στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας» και «να διαβάζει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης που στηρίζει το κόμμα του». «Χαιρόμαστε για τις διευκρινίσεις που αναγκάστηκε να δώσει ο κ. Βενιζέλος... Ελπίζουμε να τον άκουσαν και τα συνεργεία που ανέλαβαν να κόβουν το ρεύμα», ανταπάντησε ο κ. Μιχελάκης και κατέληξε λέγοντας ότι η «στήριξη της ΝΔ στη μεταβατική κυβέρνηση δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις παραλείψεις των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου».
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. «Εγκληματική αντίληψη» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη την πρόθεση της κυβέρνησης να κόψει το ρεύμα στα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να βρεθούν οι μεγάλοι φοροφυγάδες.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ