«Δεν υπάρχει τίποτα πιο πατριωτικό από το να φύγει ο φόβος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα από την χώρα. Εάν παραταθεί η σημερινή κατάσταση υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε εθνική κρίση καθώς μαζεύονται τα σύννεφα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ραγκούσης τάχθηκε ευθέως υπέρ της πρότασης να εκλεγεί η νέα ηγεσία από τη βάση αφού το προβλέπει ξεκάθαρα το καταστατικό του Κινήματος. «Αυτονόητη και ενδεδειγμένη πορεία είναι η εκλογή ηγεσίας από την βάση. Δεν ήταν καιροσκοπική επιλογή από τον Γιώργο Παπανδρέου να καθιερωθεί με τον τρόπο αυτό αλλά πρόκειται βαθιά πολιτική για να είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενισχυμένος πολιτικά».

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, και εκ των στενών συνεργατών του κ. Παπανδρέου από το 2004, απάντησε σ΄ όσα στελέχη επιδιώκουν καταγραφή απόψεων με ψηφοφορίες και προεκλογικές εσωκομματικές διαδικασίες.

«Δεν στέκει ο ισχυρισμός ότι δεν μπορεί σ’ αυτή τη φάση να γίνει προεκλογικού τύπου εκστρατεία. Έχει ήδη αρχίσει από την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και δεν βλέπω να έχει προκαλέσει κάποιο πρόβλημα. Με βάση το καταστατικό δεν χρειάζεται να γίνει ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο γιατί είναι σαν μια Επιτροπή της Βουλής να ψηφίζει αν θα λειτουργεί βάσει του Συντάγματος ή όχι».

Και κοινωνικά και πολιτικά είμαστε σε δυσχερή κατάσταση γιατί ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν έφτασε στο σημείο να κάνει κυβέρνηση με αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση της χώρας, ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.