Σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Καστανίδης δήλωσε αντίθετος «σε ταπεινωτικές διαδικασίες που θα ευτελίζουν τη διαδικασία εκλογής προέδρου από την βάση, αλλά ζήτησε εύσχημο τρόπο προεκλογικής εκστρατείας χωρίς να χρησιμοποιούν οι υπουργοί το κράτος ούτε οι άλλοι να ευετελίζουν με μικροπρέπειες την διαδικασία».

Κάνοντας μια αναλυτική αναδρομή στη κυβερνητική διετία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι ήταν «θεμελιώδες λάθος να λέμε ότι ξέραμε την δημοσιονομική κατάσταση όταν αναλάβαμε και πως «δεν ήμασταν έτοιμοι εθνικά και διοικητικά να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση, ούτε ως πολιτικό σύστημα, ούτε ως ΠΑΣΟΚ για το βάθος, το μέγεθος και την οξύτητα της κρίσης».

Ο κ. Καστανίδης ανέλυσε τους λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς που έγιναν από την κυβέρνηση καθώς και τα πολλά λάθη που έγιναν στο σχεδιασμό των μέτρων καθώς «υπό την πίεση της τρόικας εφαρμόσαμε μια πολιτική που οδήγησε σε

υφεσιακό σπιράλ».

Επεσήμανε ακόμη ως κρίσιμο πεδίο αντιπαράθεσης το γεγονός πως «αποφασίσαμε να πάμε με το πολυνομοσχέδιο σε αυξημένο PSI και να επιλέξουμε κοινές μετοχές καθώς προκύπτει σύγκρουση τραπεζικού και εθνικού συμφέροντος».