Έξι νεκροί και δεκατρείς τουλάχιστον τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός, τηςπροσάραξης του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Concordia, στα ανοικτά του νησιού Τζίλιο, της  περιοχής της Τοσκάνης.

Το πλοίο φέρεται να προσάραξε σε ύφαλο και αμέσως άρχισε να γέρνει προς τη δεξιά του πλευρά λόγω οπής στην πρύμνη.

Το πλήρωμα (πάνω από χίλια άτομα) άρχισε να οργανώνει τη διαδικασία εκκένωσης των επιβατών (γύρω στους τρεις χιλιάδες). 

Σύμφωνα, όμως, με τις πρώτες μαρτυρίες, πολλά  άτομα περίμεναν πάνω από μια ώρα για να ανέβουν στις σωσίβιες λέμβους και ορισμένοι επιβάτες, αποφάσισαν να πέσουν ή  γλίστρησαν στην θάλασσα, όπου και βρήκαν το θάνατο, λόγω και της
χαμηλής θερμοκρασίας των υδάτων. 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός και ότι όλα τα πλοία που βρίσκονταν σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από το Concordia, προσπάθησαν να κινητοποιηθούν προς παροχή βοήθειας.

Το κρουαζιερόπλοιο προσάραξε χθες την ώρα του δείπνου και προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει ακριβής υπολογισμός των επιβατών που το εγκατέλειψαν, διότι ουδείς γνωρίζει αν υπάρχουν άτομα που ενδεχομένως έχουν μείνει ακόμη και μέσα
στους χώρους του Concordia.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης, δεν αποκλείεται, κάποιοι επιβάτες, να γλίστρησαν και από τα ελικόπτερα που τους μετέφεραν στην στεριά. 

Οι διασωθέντες  πρόκειται τώρα να μεταφερθούν στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, πενήντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη.

Περίπου χίλιοι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ήταν Ιταλοί, 500 Γερμανοί, 160 Γάλλοι και οι υπόλοιποι από άλλες εθνικότητες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από