«Οχι» στην αποφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου είπαν για άλλη μία φορά οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, οι οποίοι με βούλευμά τους αποφάσισαν την παράταση της προσωρινής κράτησης του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Την ίδια ποινική αντιμετώπιση επιφύλαξαν οι δικαστές στον Γιώργο Τσακογιάννη, πρόεδρο της ομάδας της Ηλιούπολης, αλλά και στον μπουκμέικερ Βασίλη Καρακούλια, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

Και οι τρεις, όπως είναι γνωστό, είναι οι μόνοι από τους κατηγορουμένους για συμμετοχή στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχηματισμού, οι οποίοι αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης το περασμένο καλοκαίρι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές.

Στις απολογίες τους κανένας από τους τρεις εμπλεκομένους δεν είχε αποδεχθεί τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο Αχιλλέας Μπέος μάλιστα αρνείται ότι υπήρξε αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, όπως φέρεται κατά το κατηγορητήριο.

Σε επιστολή του μάλιστα στον Αρειο Πάγο υποστήριζε ότι η προφυλάκισή του είναι αδικαιολόγητη. «Κατά τη γνώμη μου παρανόμως διατάχθηκε και παρανόμως εξακολουθεί να διατηρείται παρότι τα στοιχεία που υπήρχαν αρχικώς, καθώς και αυτά που προστέθηκαν στην πορεία, ενίσχυσαν τις υπερασπιστικές θέσεις μου και κλόνισαν τη βασιμότητα της κατηγορίας, όχι μόνο στο κακουργηματικό σκέλος, αλλά και συνολικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος σε εκείνη την επιστολή του.

Η δικογραφία, όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών έχει ανατεθεί στον εφέτη-ειδικό ανακριτή Γιώργο Καλόφωνο, με επίκουρο τον εφέτη Γιώργο Αυγέρη.

Οι δικαστικοί λειτουργοί μόλις μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματίσει ο συνάδελφός τους, πρωτοδίκης ανακριτής Γιώργος Κασίμης, θα προχωρήσουν στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και θα καλέσουν σε απολογία τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, οι οποίοι δεν έδωσαν εξηγήσεις στο πρώτο στάδιο της δικαστικής έρευνας.