Η... μουσούδα του έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο, αφού έγινε το σύμβολο των διαδηλώσεων στην Ελλάδα. Εκτός από τον Λουκάνικο, όμως, υπάρχουν οι... φρουροί των Δικαστηρίων στα Χανιά, ο freedog που συνοδεύει τους αθηναίους ποδηλάτες στις βόλτες της Παρασκευής στο Λεκανοπέδιο. Πριν απ' όλους όμως, υπήρξε ο Κανέλλος, ο αντιεξουσιαστής σκύλος που έγινε τραγούδι, μπλογκ και τελικά θάφτηκε στο Πολυτεχνείο.

Είναι η μασκότ της ποδηλατοβόλτας Freeday που γίνεται κάθε Παρασκευή βράδυ στην Αθήνα και συμμετέχουν 2.000 - 3.000 ποδηλάτες, αλλά δεν είναι ποδηλάτης. Πρόκειται για τον σκύλο του Freeday ή, αλλιώς, Freedog ή Μπλάκι, διότι είναι κατάμαυρος, που διανύει παρέα με τους ποδηλάτες 30 - 60 χιλιόμετρα κάθε Παρασκευή!

Ενας αδέσποτος κοπριτάκος της Αθήνας είναι ο σκυλάκος του Freeday. Φαίνεται όμως ότι τις νύχτες της Παρασκευής δεν θέλει να τις περνάει μόνος του. Εχει καταφέρει να φτάσει μέχρι την Πεντέλη, τη Γλυφάδα, την Κηφισιά, τον Πειραιά. Και πάντα επιστρέφει στο Κέντρο της Αθήνας. Την αντοχή του μάλιστα τη ζηλεύουν αρκετοί ποδηλάτες. Και με τον τρόπο του περνάει το μήνυμα στους ανθρώπους ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν.
Ο πιο γνωστός σκύλος είναι ο Λουκάνικος, «σήμα κατατεθέν» των διαδηλώσεων στο Κέντρο της Αθήνας. Η φωτογραφία του έφτασε πρόσφατα μέχρι και στο περιοδικό «Time». Υπάρχουν όμως κι άλλοι... Λουκάνικοι, δηλαδή αδέσποτοι τετράποδοι που εκπλήσσουν με την εξυπνάδα, τα κατορθώματά τους και τη συμπεριφορά τους. Και είναι τόσο αγαπητοί που κοντράρουν στα ίσα σε δημοτικότητα τη Λάσι. Μια επίσκεψη στο YouTube το αποδεικνύει αφού τα βιντεάκια στα οποία πρωταγωνιστούν τα έχουν δει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Ο σκύλος του Freeday, o... υπερμαραθωνοδρόμος σκύλος όπως τον έχουν ονομάσει κάποιοι, αγαπά τα ποδήλατα και τους ποδηλάτες. Και οι ποδηλάτες τού ανταποδίδουν την αγάπη.
Φροντίζουν να του δίνουν νερό και τροφή κατά τη διάρκεια της βόλτας. Του έχουν φτιάξει προφίλ στο facebook με το όνομα skilos freeday. Τον φωτογραφίζουν και βιντεοσκοπούν τα κατορθώματά του. Οπως πρέπει δηλαδή σε έναν τετράποδο σταρ. Στο YouYube μπορεί να βρει κανείς μερικά από τα βιντεάκια με τον Μπλάκι πρωταγωνιστή.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από