«Αφορίζει» το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, με το οποίο η Εκκλησία ζήτησε προχθές την αποφυλάκιση του Εφραίμ, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Με κείμενό του που δημοσιεύεται στο site www.aixmi.gr ο μητροπολίτης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) τονίζοντας ότι πρόκειται για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, αλλά και σε ένα θέμα δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο κ. Χρυσόστομος χαρακτηρίζει απαράδεκτο το ανακοινωθέν και αφήνει αιχμές και για τη στάση του Αρχιεπισκόπου. Σημειώνει ότι του προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι και ο κ. Ιερώνυμος «καθίσταται μέρος του όλου ζητήματος, (...) ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει και αυτός στην "παρέλαση" των υποστηρικτικών παρουσιών και δηλώσεων έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού».
Ο κ. Χρυσόστομος σχολιάζοντας την παρέμβαση της Συνόδου σε ένα θέμα της Δικαιοσύνης αναρωτιέται: «Πότε λοιπόν θεσμικό εκκλησιαστικό όργανο, όπως η ΔΙΣ, ανεμείχθη σε δικαστικές - πολιτειακές υποθέσεις κληρικών ή μοναχών, οι οποίοι ανήκουν σε άλλη εκκλησιαστική δικαιοδοσία και εν προκειμένω στο Οικουμενικό Πατριαρχείο;».
Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ένα θεσμικό όργανο της Εκκλησίας, όπως είναι η Ιερά Σύνοδος, να αμαυρώνει και να αμφισβητεί με αμφίσημη φρασεολογία αποφάσεις ενός άλλου θεσμικού φορέα, κορυφαίου της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι η ελληνική Δικαιοσύνη, «στην οποία μάλιστα διαγιγνώσκει και ρωγμές ως προς την ορθότητα των αποφάσεών της». Ακόμη, ο μητροπολίτης ρωτάει απευθυνόμενος προς τους συνοδικούς μητροπολίτες: «Μήπως η ΔΙΣ με το ανακοινωθέν δεν κατάλαβε ότι εξυπηρετεί ιδιοτέλειες, επιδιώξεις και σκοπιμότητες άλλων Εκκλησιών, όχι μόνο στο κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και στα όρια της δικής της δικαιοδοσίας;».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από